Nordre Aker Budstikke

Rekordmange søkere:

Særlig er ett studieprogram svært populært

– Årets søkertall indikerer at mange benytter situasjonen til å sikre seg en solid utdanning som gir brede muligheter i et arbeidsliv i stadig forandring, sier Kveine. Foto: Handelshøyskolen BI

– Vi hadde ikke forventet en så stor økning i søkertallene, sier kommunikasjonsdirektør Yngve Kveine ved Handelshøyskolen BI.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NYDALEN: Handelshøyskolen BI melder om søkerrekord for høsten 2021. Søkertallene til masterprogrammer har økt med 20 prosent sammenlignet med fjoråret, som også var et rekordår. Det tilsvarer at mer enn 2000 studenter har lagt inn ønske om studieplass fra høsten 2021.

– Vi er svært fornøyd med tallene, og kandidater har mulighet til å søke helt fram til studiestart, sier Yngve Kveine, kommunikasjonsdirektør ved Handelshøyskolen BI.

Når det gjelder bachelor er det en økning på 19 prosent på antall søkere til bachelorprogrammene, per 15. april 2021. Handelshøyskolen BI har ventelister på alle sine fire campus i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

Skolens strategi

Kveine mener tallene viser at BIs studieportefølje er attraktiv også i utfordrende tider:

– Vi har de siste årene hatt økt fokus på å synliggjøre vår forskning og våre faglige kapasiteter, i tillegg til å vise hva man kan oppnå med en grad og et vitnemål fra BI, sier han videre.


Han beskriver tallene som sterke og gledelige, og at de er i tråd med skolens strategi.

– Vi hadde ikke forventet en så stor økning i søkertallene, da fjoråret også var et rekordår for masterprogrammene. Korona har helt sikkert en effekt, men det er vanskelig å spekulere i hvor mye. Det har rett og slett populært og har bygget seg opp over flere år.

– Korona har helt sikkert en effekt, men det er vanskelig å spekulere i hvor mye, sier kommunikasjonsdirektør, Yngve Kveine. Foto: Handelshøyskolen BI

Populære fagområder

Finans er blant studieretningene som peker seg ut med den største søkerveksten på både bachelor-og masternivå. Bachelor i Finans har hatt en søkervekst på 94 prosent.

BI opplyser videre at Bachelor i Eiendomsmegling er det studieprogrammet som det er størst interesse for totalt sett med 1479 søknader, mot 854 søknader i 2020. Dette er en økning på 73 prosent. Bachelor i Entreprenørskap har en økning på 49 prosent og Bachelor i Business analytics har en økning på 36 prosent.


Både 2020 og 2021 ble rekordår for søkertall på Handelshøyskolen BI Foto: Handelshøyskolen BI

Master of Science in Finance er det programmet som har mottatt flest søknader av alle masterprogrammer:

– Her vokser det fra 229 søknader i 2020 til 258 søknader i 2021, tilsvarende en vekst på 13 prosent. Deretter følger Master of Science in Business Analytics med 228 søknader, mot 210 i fjor, sier Kveine.

– Til tross for de usikre omstendighetene rundt koronapandemien skal vi etter hvert tilbake til en ny normalsituasjon. Årets søkertall indikerer at mange benytter situasjonen til å sikre seg en solid utdanning som gir brede muligheter i et arbeidsliv i stadig forandring, sier Kveine videre.

Dyktig studentforening

BI ser frem til å møte høstens studenter til en noe mer normal studiestart sammenlignet med fjoråret. Kveine har forståelse for studentene som har hatt en krevende tid under pandemien.


– Vi har jobbet hardt sammen med studentforeningen for å legge så godt til rette vi kan for både sosiale og faglige aktiviteter og annet under de rådende omstendigheter. Å ikke kunne møtes fysisk har vært krevende.

Samspillet med vår dyktige studentforening har vært av avgjørende betydning, legger han til.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...