Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Slik kan de nye doene på Sognsvann bli

Sånn kan det nye toalettbygget bli ved Sognsvann. Foto: BYMILJØETATEN

– Gamle avløpstanker har lekkasjeskader noe som medfører at vann og grunn i nærområdet forurenses, ifølge Bymiljøetaten, som nå planlegger modernisering av toalettsituasjonen ved populære Sognsvann.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.08.2015 kl 09:25

SOGNSVANN: Kommunen ved Bymiljøetaten har planer om Totaltoalett Makeover på Sognsvann. Området ligger naturlig nok i Marka, og Fylkesmannen har derfor også sagt sitt i saken. Og godkjent prosjektet, som plan- og bygningsetaten.

Fylkesmannen sier ja

– Fylkesmannen støtter kommunens vurderinger, tiltaket vil bedre de sanitære forholdene i et mye brukt friluftsområde og tiltaket vil derfor etter vårt syn være positivt for markalovens tre formål. Friluftsliv, naturopplevelse og idrett, står det i sakspapirene.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Maridalsspillet: Gripende drama om Oslos fortid

Nå skal saken behandles hos lokalpolitikerne i Nordre Aker, i bydelsutvalget.

Lekker

Det er nok på tide å gjøre noe med toalettene ved Sognsvann, for av sakspapirene går det frem at det er så dårlig stilt at det lekker fra toalettene.

Les også: Pengegave gir lys rundt Sognsvann

– Eksisterende publikumstoaletter ved Sognsvann er i dårlig stand og ønskes revet. Gamle avløpstanker i betong har lekkasjeskader noe som medfører at vann og grunn i nærområdet rundt toalettet forurenses, står det i høringspapirene.

Kostbart med rehabilitering

Det står også i sakspapirene at en rehabilitering av gammelt anlegg for å tilfredsstille dagens krav vil bli kostbart og vanskelig å gjennomføre.

Det er lagt opp til to nye wc, ett handicaptoalett og urinal, på omtrent samme sted som dagens toaletter.

LES OGSÅ: På denne ukedagen rykker brannvesenet oftest ut på tørrkok

Trond Enkerud, seksjonssjef for Skog og Eiendom i Bymiljøetaten, forteller at etaten ennå ikke har gjort endelig vedtak om hvordan det nye toalettbygget kommer til å se ut.

– Men det jobbes med en versjon av toalettbygget som vises på bildet til saken. Toalettet har et moderne formspråk, og har blant annet sedum tak, altså med grønne vekster, sier Enkerud.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...