Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Slik kan det bli i Nydalen

DARK Arkitekter vant arkitektkonkurranse.

I dag: Nydalsveien 28 i dag. Foto: Foto: DARK

Slik vil DARK Arkitekter at Nydalsveien 28 skal se ut i fremtiden. Det gikk de til topps i en arkitektkonkurranse med.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.11.2013 kl 13:20

NYDALEN: Strippe høyblokken tilbake til tilnærmet sin opprinnelige form.

Fjerne et atrium.

Fjerne et bygg fra 1940.

Skape et åpent torgareal ut mot omgivelsene og byen.

Blir boliger

Dette er noe av innholdet i forslaget DARK Arkitekter vant Avantors idékonkurranse om revitalisering av Nydalens signalbygg nr. 1.

Forslaget innebærer også at høyblokken brukes til boliger.

Påbygg og tilbygg på kontorbyggene for øvrig skal skape attraktive kontorlokaler for utleie, forteller vinnerne selv i en pressemelding.

Var Elkems hovedkontor

Nydalsveien 28 var opprinnelig Elkems hovedkontor i Nydalen.

Nå skal altså bygningsmassen få en gjennomgripende fornyelse med blanding av kontorer og boliger.

- Den eksisterende bygningsmassen har en fantastisk beliggenhet. Det er derfor svært gledelig at juryen har valgt vårt forslag om å foreta noen store fornyelsesgrep for skape en robust, fremtidsrettet eiendom, sier prosjektleder Caroline Stokkebokjær Hjelseth i DARK Arkitekter i pressemeldingen fra de glade vinnerne.

Arkitektefirmaet opplyser at de har hatt et samarbeid med sitt søsterselskap på interiørsiden, Zinc, i forbindelse med utarbeidelsen av forslaget. De mener selv vinnerforslaget er mye mer enn en ansiktsløftning.

- Befriende grep

- Vinnerforslaget innebærer blant annet at høyblokken strippes tilbake til tilnærmet sin opprinnelige form. Ved å fjerne et atrium samt et bygg fra 1940 skapes det et åpent torgareal ut mot omgivelsene og byen, skriver firmaet.

Juryen karakteriserer grepene DARK Arkitekter har gjort, som «et godt og befriende grep».

- Avantor er en eiendomsutvikler med høye ambisjoner. Det blir spennende å samarbeide med selskapet om å videreutvikle dette spennende og krevende prosjektet, sier Caroline Stokkebokjær Hjelseth i den samme pressemeldingen.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...