Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Slik reagerer de norske stortingspolitikerne på Trump-seieren

Kristin Vinje ved siden av Eirik Milde (H), og med den norske ambassadøren Kåre Aas (nr. to fra venstre) og Yngve Milde (H). Foto: PRIVAT

– Det er flere Trump-tilhengere der ute enn vi kanskje hadde trodd, som faktisk ønsket et politisk skifte, sier stortingsrepresentant Kristin Vinje fra Korsvoll. Hun har fulgte valginnspurten fra Washingon.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.11.2016 kl 17:16

WASHINGTON: Det er «dagen derpå» i USA, og i Washington, der en knippe norske stortingsrepresentanter de siste ukene har vært på observatører i FNs 71. generalforsamling.

Delegasjonen fra Stortinget består av seks stortingsrepresentanter; fra venstre Kristin Vinje (H), Christian Tynning Bjørnø (A), Rigmor Aasrud (A), Mazyar Keshvari (FrP) stående bak; Geir O. Pedersen, den norske ambassadøren til FN og Geir S. Toskedal (KrF). Foto: PRIVAT

Der markerte de blant annet FN-dagen i oktober.

Håpet på Hillary

Geir S. Toskedal (KrF), Kristin Vinje (H), Rigmor Aasrud (A) og Eirik Milde (H) utenfor Det hvite hus.

Blant dem er Kristin Vinje, stortingsrepresentant for Høyre, og bosatt på Korsvoll.

Hun forteller til Nordre Aker Budstikke onsdag morgen, lokal tid, at stemingen er laber hos de fleste de har møtt så langt.

– I går var vi på valgvake ved den norske ambassaden, og tidlig på kvelden var det stor stemning. Det var ikke en Trump-tilhenger å spore! sier Vinje.

Utover kvelden ble det imidlertid mer og mer klart at Trump faktisk ville vinne dette presidentvalget, da dalte også stemningen blant de norske som hadde Hillary Clinton som favoritt.

– Uhyre interessant

– Nå er det avklart; Donald Trump blir USAs 45. president. Det betyr at det er flere Trump-tilhengere der ute enn vi kanskje hadde trodd, som faktisk ønsket et politisk skifte. Det må vi alle respektere, og nå blir det uhyre interessant å følge med på hva dette vil bety for USA, for Norge og for resten av verden! sier Vinje.

Hun er på vei til Det Hvite Hus, en sentral institusjon å besøke akkurat i dag, når vi er i kontakt med henne.

– Senere på dagen skal vi møte både demokrater og republikanere som skal berette om den politiske situasjonen. Vi har en spennende og interessant dag foran oss her i Washington! sier Vinje.

Kristin Vinje, her utenfor Det hvite hus, dagen etter valget. Foto: PRIVAT

Her kan du lese om den norske delegasjonens markering av FN-dagen.

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...