Nordre Aker Budstikke

Slik skal studentene bo

Stilfulle studentbad i Campus G12. Foto: FREDENSBORG EIENDOM

I begynnelsen av 2018 er 266 splitter nye studentboliger innflyttingsklare i et historisk bygg i Nydalen. Målet er å gi studentene mer enn bare et rom – de skal få et bredere tilbud enn hva man vanligvis får i studentboliger: Det blir både restaurant og Tuftepark.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.10.2017 kl 16:38

NYDALEN: Det opplyser eiendomsselskapet Fredensborg eiendom, som står bak boligprosjektet med navn Campus G12.

Adressenen er Gjerdrums vei 12, og det er virkelig et bygg med historisk sus, som i løpet av 1. kvartal 2018 skal fylles med studenter.

Illustrasjonen med den kjente fasaden viser hvordan bygget vil se ut i front. Her blir møteplass og restaurant. Foto: FREDENSBORG EIENDOM

Det monumentale bygget øverst i Nydalen var kjent som Nydalens Bomuldsspinderi, en del av Nydalens Compagnie. Fabrikken ble etablert på midten av 1800-tallet, og nedlagt på 1960-tallet. Bygget ble senere gjort om til kontorer. Bygget har blant mye annet huset Radio 1 og Heltberg Private Gymnas, som nå ligger på Ullevaal stadion. Nordre Aker Budstikke hadde kontor i bygget i 2016.

LER MER: Her er historien om Nydalens Compagnie og Gjerdrums vei 12, landets største tekstilfabrikk

Restaurant og Tuftepark

Nå banker hovedstadens studenter på døren, og de nye studentboligene står klare for utleie fra første kvartal 2018.

– Når Campus G12 åpner dørene blir det ikke bare splitter nye leiligheter. Bygget vil også huse en restaurant med uteservering, stort uteområde og en Tuftepark på baksiden. I tillegg vil studentene i bygget kunne benytte seg av G12 STUDIO, et fellesområde inne i bygget hvor de kan samles for ulike sosiale arrangementer, forteller Håvard Staff Brenno, utleie og markedsdirektør for Fredensborg.

Baksiden av Gjerdrums vei 12, sett med ryggen mot Nydalsfossen. Her blir det etablert en Tuftepark. Foto: FREDENSBORG EIENDOM

Ønsker å engasjere studentene

Med Campus G12 ønsker Fredensborg å skape et enda sterkere fellesskap innad i studentmiljøet. Målet er at studentene selv skal kunne engasjere seg i en del av den operative driften, som å arrangere sosiale arrangementer på campusen.


– Vi har lagt stor vekt på at dette skal være en sosial arena med attraktive fellesområder som kan knytte studentene enda tettere sammen. Det historiske bygget gir en unik atmosfære som vi mener kommer til å berike studietiden. Dette blir en trygg og sosial møteplass for hovedstadens studenter, sier Brenno.

Studentboligene ligger sentralt til i Nydalen, tett på både bylivet og naturen. Ved siden av – og delvis under – bygget renner Akerselva. Marka med turmuligheter, og skiløyper om vinteren, ligger ikke langt unna.

Slik vil studenthyblene se ut. Foto: FREDENSBORG EIENDOM

Innflytningsklare boliger er planlagt etter jul, men allerede har en rekke studenter meldt sin interesse, ifølge Fredensborg.

– Responsen har allerede vært stor, så vi merker at vi åpenbart treffer et behov blant studentene. Det er nok mange studenter som ikke har mulighet til å kjøpe egen bolig, så vår visjon er å skape trygge og gode hjem for de som ønsker å leie. Vi gleder oss til å åpne dørene på nyåret, avslutter Brenno.


Fabrikkbyggets karakter er synlig i leilighetene, hvor det er høyt under taket. Det utnyttes med hems. Foto: FREDENSBORG EIENDOM

«Studentlandsby»

Det var Avantor som først la frem planene om studentboliger i Gjerdrums vei 12. Senere ble eiendommen solgt til Fredensborg eiendom, som har gjort om det historiske bygget til boliger.

Rett over Akerselva, i Gjerdrums vei 10, blir det enda flere studentboliger. Der skal Studensamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) omgjøre et annet historisk industribygg, fra Nydalens Compagnies dager, til leiligheter. I tillegg skal de oppføre flere nybygg. Tilsammen blir det i overkant av 400 studentboliger med adresse Gjerdrums vei 10.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...