Nordre Aker Budstikke

Ap vil ha «liv i leiren» og i dalen:

Slik vil de gjøre Maridalen til en «levende» bygd

SKAR: Bystyremedlem Terje Røberg-Larsen (Ap) og lokalpolitiker Bente M. Larsen fra Nordre Aker Ap, foran inngangen til Skar leir i Maridalen. Røberg-Larsen nevner at Ingrid Eide (Ap) også har jobbet mye med Skar leir, men at hun dessverre var forhindret fra å bli med på bildet. Foto: PRIVAT

Arbeiderpartiet vil mer enn å holde litt «liv i leiren» - rett og slett mer liv generelt i hele Maridalen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.01.2015 kl 10:49

MARIDALEN/SKAR LEIR: Innerst i Maridalen, ved Skar, ligger den nedlagte militærleiren. I dag nærmest som en spøkelsesleir. Oslo kommune kjøpte leiren av Skifte Eiendom i 2007, for i overkant av seks millioner kroner. Et kjøp kommunen senere har uttalt at de kanskje ikke hadde gjort om igjen.

Vedlikeholdsetterslepet var stort i 2007, og enda større nå, titallsmillioner. Planene om en stor barnehage på området, ble droppet underveis.

Strenge restriksjoner

Det er strenge restriksjoner for hvor mange og hva som kan etableres i Maridalen. Maridalsvannet – Oslos drikkevann - skal beskyttes. Området er også omfattet av Markaloven, i tillegg til at Maridalen er et «landskapsvern-område», etter Naturvernloven.

Stedet er også registrert som kulturminne.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Bo i fire boliger

Byrådet la i fjor høst frem forslag om at i hvert fall fire av boligene på stedet settes i stand, og at folk flytter inn. Byråd for byutvikling, Bård Folke Fredriksen (H), har nevnt både eventuell utleie eller kanskje også boligsalg. Ved å få mer «liv i leiren», skal det beskytte mot hærverk og annen uønsket aktivitet på stedet.

I dag er det noe skoleaktivitet på området for yrkesfagelever.

Arbeiderpartiet vil mer enn å holde litt «liv i leiren», de tenker mer liv generelt i hele Maridalen.

Ny helhetlig plan

- Vi ønsker at det utarbeides en helt ny helhetlig plan for Skar leir, blant annet i forhold til hvilke bygg som bør bevares, hvilke som bør rives og hvilke som bør settes i stand. Den nye planen bør ses i tilknytning til en ny plan om utvikling av hele Maridalen også, sier Anders Røberg-Larsen (Ap), selv også medlem av bystyrets byutviklingskomite.


Blant annet ønsker Ap en vurdering av eksisterende veier og tilstrekkelig rørlegging for vann- og avløp, slik at drikkevannsproblemtikken ikke står i veien for mer liv, både på Skar og ellers i den vakre dalen i Oslo.

LES OGSÅ: Bydelens taktiske ja til liv i Skar leir i 2009

- Bygd som går rundt på best mulig måte

- Vi må ikke gi opp tanken om å få til en levende leir, med flere allmennyttige formål. I tillegg er vi opptatt av at det på en best mulig måte legges til rette for at flest mulig folk kan bo i Maridalen, slik at lokalsamfunnet med barnehage og skole er liv laga. Vi vil jo ha en bygd som går rundt på en best mulig måte, sier Røberg-Larsen.

Han viser til den nye reguleringsplanen som endelig i 2013, etter mange års frem og tilbake, ble vedtatt på Sørbråten. Blant annet fikk også alle hyttene på Sørbråten status som boligeiendom gjennom planen, hvis eier ønsker det.

- Det vil nok koste mye å utbedre veier og vann- og rørsystemet i Maridalen. Men på lang sikt så mener vi det vil være en mye bedre investering, enn å sette i stand fire boliger i Skar leir for utleie eller salg.


LES OGSÅ: I 2010 ble Skar leir okkupert av et øko-bokollektiv som krevde at kommunen skulle ta bedre hånd om eiendommen på Skar. Okkupantene ble kastet ut i en politiaksjon senere samme år.

Plass til flere

Avisen har vært i kontakt med Maridalen skole. Assisterende rektor Merethe Hannigan, forteller at elevtallet har vært høyere.

- Fra år 2000 og frem til rundt 2004/2005 var elevtallet opp mot 80. De siste årene har det vært rundt 40-45 elever per år, forteller hun.

Så det er god plass til flere Maridalenelever. Nordre Aker Budstikke kjenner også til at det fra høsten er ledige plasser også i Maridalen barnehage.

Tilleggsforslaget

Arbeiderpartiets konkrete tilleggsforslag til bystyrebehandlingen av Skar leir er følgende:

  • Byrådet bes legge fram en helhetlig vurdering av utviklingsmulighetene for Skar leir, for ulike brukergrupper.
  • Byrådet bes utarbeide en realistisk plan for bevaring, riving og istandsetting av bygningene på Skar leir.
  • Byrådet bes legge fram en sak vedrørende fremtidig utvikling av Maridalen.
  • Byrådet bes vurdere om veiene som nå utbedres i Maridalen bør tilrettelegges med

tilstrekkelig rørlegging for vann og avløp, slik at drikkevannskilden kan sikres mot
forurensning.

Byrådsinnstillingen skal muligens opp i bystyrets byutviklingskomite 11. februar, og deretter muligens egenbehandles i bystyremøte 4. mars.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...