ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Slik vil regjeringen gi strøm-støtte til studenter

Regjeringen vil gi studenter 3000 ekstra i lån for å håndtere høye strømpriser. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB (Illustrasjonsfoto)

Regjeringen vil gi studenter som kan dokumentere strømutgifter, 3000 kroner i ekstra lån. 1.200 kroner av dette gjøres om til stipend.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NORGE/BLINDERN: – Vi har sagt over litt tid at vi følger strømprisene tett. Vi er smertelig klar over at de høye prisene også slår inn for mange studenter. Det har de også selv vært klare på. Nå åpner vi for at de som trenger det kan få hjelp, sier høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) til VG.

Lånet skal være tilgjengelig gjennom Lånekassen, og at pengene skal kunne utbetales i januar, opplyser Kunnskapsdepartementet.

– Studentene er en av flere grupper som har merket strømprisene i vinter. Derfor jobber vi også videre med flere tiltak for å gjøre strømregningen lavere også for andre grupper, sier Borten Moe.

Høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp). Foto: Stian Lysberg Solum/NTB

Tidligere har regjeringen sagt nei til lignende forslag. Blant annet presenterte opposisjonspartiene Venstre, Høyre og KrF i forrige uke et forslag om 1000 kroner i ekstra strømstipend til studentene. Dette ble avvist av regjeringspartiene og SV.

ANNONSE

– Vi har lagt oss litt over opposisjonens forslag på stipend og i tillegg øker vi likviditeten til studentene ved å gi mulighet til lån, sier Borten Moe.

Regjeringen vil også øke bostøtten med 1500 kroner i måneden og øke sosialhjelpsbudsjettet for å hjelpe nordmenn med strømregningen.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE