ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Sliter med å bruke opp 8 koronamillioner

Universitetet i Oslo er blant flere utdanningsinstitusjoner som ikke har brukt opp alle koronamidlene de ble tildelt. Foto: Jon Olav Nesvold/NTB

Av 288,5 millioner kroner i koronamidler til studenttiltak, står minst 71,9 millioner ubrukt hos universiteter, høgskoler og samskipnader.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BLINDERN/OSLO: I september ba Kunnskapsdepartementet om rapporter fra alle mottakerne om pengebruken, og Khrono har fått innsyn i disse.

Universiteter og høgskoler kan totalt sitte igjen med rundt 42 millioner kroner ved årets slutt, mens samskipnadene rapporterer om nesten 27 millioner kroner gjenstående. Diverse andre ulike organisasjoner og private høgskoler som ikke mottar statsstøtte, rapporterer om at rundt 2,5 millioner vil stå ubrukt.

De fleste poengterer at det har tatt tid å få i gang tiltak og ber om at midlene som ikke er brukt, blir videreført til 2022. Da vil de bli brukt til formålet de er bevilget til.

Universitetet i Oslo vil trolig ha den største summen gjenstående ved årsslutt. De fikk 13,3 millioner kroner og vil ha igjen cirka 8 millioner.

Oslo Met ligger an til å bruke opp den største andelen av tilskuddet. I rapporten til departementet anslår universitetet at de har brukt opp 8 av 11 millioner kroner ved utgangen av året. Dette anslaget er senere nedjustert til 6 millioner kroner, opplyser utdanningsdirektør Håkon Solberg.

ANNONSE

(©NTB)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE