Nordre Aker Budstikke

Smittehopp i Nordre Aker

Den siste uken er det påvist syv nye smittetilfeller i bydel Nordre Aker. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix (illustrasjonsfoto)

Etter at det gikk nesten en halv måned uten nye smittetilfeller i Nordre Aker, er det påvist syv på bare én uke.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.08.2020 kl 11:27

NORDRE AKER: Den siste uken er det påvist syv nye smittetilfeller i bydel Nordre Aker. Før det var det nesten en halv måned siden forrige smittetilfelle, viser Beredskapsetatens koronadashboard.

Foruten Frogner og Gamle Oslo, er det ingen av Oslos 15 bydeler som har hatt en lignende smitteutvikling den siste uken.

I bydel Frogner har det blitt påvist syv nye tilfeller i den samme perioden, mens det er påvist ni i bydel Gamle Oslo.

Minst smitte i Oslo

Tirsdag, onsdag og torsdag sist uke ble det påvist to nye smittetilfeller i bydelen hver dag. Mandag ble det påvist ytterligere ett.

Smittetilfeller per dag i Bydel Nordre Aker. I juli ble det registrert ni nye tilfeller, der seks av disse kom 28.-30. juli.


Totalt er det påvist 157 tifeller av koronaviruset covid-19 i bydel Nordre Aker. Det gjør at Nordre Aker er bydelen med minst smitte i Oslo i forhold til innbyggere.

I Oslo er det i gjennomsnitt påvist 4,35 smittetilfeller av koronaviruset per tusende innbygger. I Alna, bydelen med mest smitte, er det påvist 7,44 tilfeller per tusende innbygger, mot 3,0 i Nordre Aker. Etter Alna følger Gamle Oslo og Stovner som bydelene med mest smitte i Oslo.

Det er totalt påvist 3014 tilfeller av koronaviruset i hovedstaden onsdag formiddag, viser kommunens oversikt.

Kontroll

Bydelsoverlege Bjørn Sletvold.

Bydelsoverlege Bjørn Sletvold i Bydel Nordre Aker er på ferie, men skriver i en melding til Nordre Aker Budstikke at han har fulgt med på smitteutviklingen.


– Det er slike svingninger vi må regne med når samfunnet «åpnes» opp. Og hvilket betyr at smittetiltakene må fortsette, skriver han og nevner tiltak som basis hygiene, avstand og sosial distansering der det er mulig.

Sletvold opplyser at arbeidet med smitteoppsporing pågår for fullt.

– Vi tester mange, så vi fanger opp flere positive enn tidligere. Så langt vi kan, har vi oversikt, understreker bydelsoverlegen.

– Kan tilfellene spores til utbruddet på Hurtigruten eller private selskap?


– Det jeg kan si noe om, er at i så godt som alle tilfeller kan vi spore til kjente positive kontakter. Smittesporingen fungerer, svarer Sletvold.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...