Nordre Aker Budstikke

Snart er disse klare til bruk!

En ny og bedre brygge er på plass i Sognsvann. Snart er den og de andre nye badebryggene klare til bruk. Foto: Christian Fredrik Borg

Bymiljøetaten har anskaffet nye og mer stabile brygger flere steder.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.06.2021 kl 20:10

MARKA: I Sognsvann byttes tre bygger, mens Trollvann og Lille Tryvann får skifte av en hver. Dessuten har Bymiljøetaten fått midler til nye brygger i Østmarka.

– Badebrygga ble bestilt i fjor da det var veldig mye koronafriluftsliv og veldig økning i antallet som skulle overnatte ute. På vårparten og forsommeren ble det bevilget penger fra byrådet, såkalte koronapenger, for å skifte ut endel av de gamle flytebryggene som hadde ligget her (Sognsvann, journ. anm.) i 30-40 år, sier Frank Thomassen, driftsleder for Nordmarka i Bymiljøetaten.

Driftsleder i Nordmarka for skog og friluft i Bymiljøetaten, Frank Thomassen. Foto: Christian Fredrik Borg

Bryggene var i dårlig stand. De nye vil være mer stabile og være av betong. Det er bedre egnet for rullestolbrukere i tillegg til at de ikke vil vippe, forklarer han.

Snart er de nye badebryggene i Sognsvann klare til bruk. Foto: Christian Fredrik Borg

Brant gjennom

Flere ganger ble engangsgriller brukt på de gamle bryggene. De brant gjennom treverket og skadet flyteelementene, forteller Thomassen.

– Det ble hull i mange av flyteelementene. Bryggene ble skjeve, vi fikk klager og klarte ikke å holde de ved like.

Litt arbeid fra leverandøren gjenstår før ferdigstillelsen. Foto: Christian Fredrik Borg

I Sognsvanns nordøstre del er det to ny brygger. Begge erstatter tidligere brygger.


– Det er ny fasong på den nedre. Den går ganske langt ut og får en tverrbrygge slik at den ser ut som en «T». Arealet som får brygge, er større.

– Bedre for funksjonshemmede

De to første bryggene, i den nordøstre delen, i Sognsvann er allerede montert. Det gjenstår litt arbeid fra leverandørens side, men i løpet av kort tid vil de være klare.

I Lille Trvann kommer det også en ny brygge.


– Det har vært brygge der før også, men den har vært veldig ustødig. Den har fungert for de som har vært unge og funksjonsfriske. Hvis du er litt eldre og ustø, går man ikke ut på en sånn brygge.

I Lille Tryvann, som ligger like ved Tryvann, kommer det en erstatter for brygga som ligger i vannet her. Bildet er fra midten av juni. Foto: Christian Fredrik Borg

– Nå er det betongelementer, som veier åtte-ti tonn, og ligger det stabilt. I tillegg tar de ikke fyr, avslutter Thomassen.

HC-brygga på vestsiden av Sognsvann, som også kan brukes til fisking, skal etter planen også skiftes, opplyser Bymiljøetaten. Foto: Nora Geiran Dingstad

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...