Nordre Aker Budstikke

Snur - får likevel spille på Ullevaal

Lillestrøm jubler etter scoring av LSK Kvinners Thea Kyvåg semifinalen i NM fotball mellom LSK Kvinner og Sandviken i LSK-hallen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Kvinnenes cupfinale går som planlagt på Ullevaal stadion – til tross for at det torsdag ble kommunisert at den ville bli flyttet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.11.2020 kl 10:32

ULLEVAAL: LSK og Vålerenga møtes til kamp om årets cupmesterskap på kvinnesiden 13. desember. Kampen har hele tiden vært satt opp på Ullevaal stadion.

Torsdag oppsto det imidlertid forvirring rundt hva som blir spillested. NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn opplyste da til VG at kampen blir flyttet.

Også driftssjefen på arenaen bekreftet overfor samme avis at han var informert om beslutningen om å flytte cupfinalen.

Generalsekretær i Norges Fotballforbund, Pål Bjerketvedt, avviste på sin side at en endelig avgjørelse i saken var tatt. Det gjentok han overfor NTB fredag formiddag.


– En bred og åpen vurderingsrunde pågår. Mange tråder. Kan ikke si noe om tidspunkt for beslutning, skrev Bjerketvedt i en tekstmelding.

Åpen vurderingsrunde

Fredag ettermiddag bekrefter Norges Fotballforbund at den opprinnelige planen om å spille på Ullevaal står fast.

– Selv så sent som 13. desember er vi sikker på at banen og stadion vil være klar til kamp, det sørger dyktige ansatte i stadionselskapet og fotballforbundet for. Så håper vi, som vanlig på denne årstiden, at værgudene er med oss. Vi er glad for at kampen kan gå på nasjonalarenaen Ullevaal, sier Nils Fisketjønn, leder i konkurranseavdelingen i NFF, i en uttalelse.

– Cupfinalen er en fest, selv for bare 200 tilskuere. Vi er glade for at det nå er besluttet at denne skal legges til Ullevaal. Nå er det all grunn for lagene til å begynne å glede seg, sier Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball kvinner.

Reservearena

Det opplyses samtidig at det jobbes med å ha klar en reservearena dersom forholdene ikke tillater spill på landskamparenaen.


Som følge av utsettelsene viruspandemien har skapt denne fotballsesongen, spilles cupfinalen på et langt senere tidspunkt enn normalt.

Ifølge NFF er det aldri spilt kamp så sent som 13. desember på Ullevaal stadion. Forbundet peker på at det derfor har vært mange spørsmål å avklare før kamparenaen endelig kunne besluttes.

Baneforhold, værforhold, garderobeforhold og hotellkapasitet skal være blant spørsmålene som er vurdert.

Mennenes fotball-NM ble tidligere i år besluttet avlyst som følge av virussituasjonen. På kvinnesiden er det imidlertid gjennomført en cupturnering med deltakelse fra lagene på de to øverste nivåene i norsk fotball.

(©NTB)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...