Nordre Aker Budstikke

Sognsvann-badstue engasjerer – men én ting kommer nok på plass før

Badebryggene i nordenden av Sognsvann ble fjernet i fjor. Her en vinterlig badestige i 2016. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

I forrige uke kunne vi presentere de ambisiøse planene for en flytende badstue i Sogsnvann. Men hvor blir badebryggene som Bymiljøetaten lovte i sommer av, spør lesere?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.12.2020 kl 08:40

SOGNSVANN: I forrige uke kunne Nordre Aker Budstikke presentere nyheten om at Oslo Badstuforening har fått én million kroner fra Sparebankstiftelsen DNB til et prosjekt med målsetting om å etablere en flytende badstue på Sognsvann.

En foreløpig skisse av badstue på Songsvann. Foto: Oslo Badstuforening / Borhaven Arkitekter

Det er imidlertid en lang prosess før det kan bli en realitet, opplyste seksjonssjefen for Nordmarka i Bymiljøetaten. Først skal grunneier – Oslo kommune – gi tillatelse, og før den tid er det en rekke natur- og miljøhensyn som skal vurderes. Deretter må det en byggesak til i Plan- og bygningsetaten, før det til slutt er Fylkesmannen som må gi dispensasjon fra markaloven, som omfatter Sognsvann.

I en uhøytidelig avstemming i Nordre Aker Budstikke, sier 49,1 prosent at de synes ideen om flytende badstue er kjempebra, mens 46 prosent mener det ikke hører hjemme i marka.

Badebrygger

Et par lesere på Grefsen, som nok tilhører den siste 46 prosenten, tok i etterkant av saken kontakt med lokalavisen, og kunne forteller at de fikk "bakeroversveis" av nyheten.


– Hva blir det neste? spør de, og lurer i den forbindelse på hvor badebryggene som forsvant for to år siden på nordsiden av Sognsvann ble av.

1. juli skrev Nordre Aker Budstikke om at Bymiljøetaten hadde bestilt nye brygger, men nå som det er desember er det åpenbart at de ikke rakk årets badesesong.

Flytebryggene i nordenden av vannet var i dårlig stand før de ble fjernet. Her et begynnende havarert eksemplar fra høsten 2018. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

– Sommeren er forlengst over og vi har ikke sett disse bryggene - når kommer de? Vi er pensjonister over 70 år og har badet fra disse bryggene i mange år og savner de veldig. Det er ikke så lett å komme ut i vannet, bortsett fra stranden ved sørenden og der hvor også handikap-muligheten er. Men det er ikke akkurat stedet vi vil skifte - folk går jo i kø forbi, skriver leserne til oss.

Vi spurte Bymiljøetaten om hvor de nye badebryggene har blitt av, og senior kommunikasjonsrådgiver Guro Birkeland Tangen, svarer at de er bestilt og er under bygging.


– De vil bli lagt ut så snart isen har smeltet våren 2021, sier hun.

Så da vet vi det!

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...