Nordre Aker Budstikke

Sognsveien barnehage vant!

Sognsveien barnehage. Foto: Karl Andreas Kjelstup

Sognsveien barnehage er et av byens mest spennende og nyskapende undervisningsbygg.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.02.2014 kl 15:26

ULLEVÅL/RÅDHUSET: Torsdag ble Sognsveien barnehage på John Colletts plass og Arkitektkontoret Gasa tildelt Oslo bys arkitekturpris av Ordfører Fabian Stang i bystyresalen i Oslo rådhus.

Hverdagsarkitektur

- Barnehagen fremstår som et eksempel på god hverdagsarkitektur, mente juryen i sin begrunnelse.

Barnehagen kan nå smykke seg med hedersplaketten, mens arkitektkontoret får med seg 50.000 kroner.


SLIK SER DET UT I SOGNSVEIEN BARNEHAGE.

For barna

- Dette er kjempestas, sa arkitekten Elin Grimstvedt, som understreket at det viktigste er at brukerne er fornøyde med bygget, da Nordre Aker Budstikke møtte henne i barnehagen da nominasjonen ble kjent.

LES OGSÅ: - Dette fortjener barna


Fungerende styrer i Sognsveien barnehage, Hege Cecilie Eikseth, bekreftet overfor arkitekten at brukerne trives svært godt i bygget

- Jeg syns barna med dette har fått et bygg de fortjener. Det er et bygg det er godt å være i, sa hun til Nordre Aker Budstikke.

Innovative bygg

Sognsveien barnehage er nominert sammen med Kastellet skole i Bydel Nordstrand, og Bjørnholt videregående skole i Søndre Nordstrand.


Tema for årets pris var skoler og barnehager fra de siste ti årene. Årsaken til at dette temaet ble valgt er de siste års store satsning for å oppnå full barnehagedekning og for å ruste opp skolebygg.

Begrunnelsen

Dette sier juryen om Sognsveien barnehage:

«Sognsveien barnehage har ni avdelinger og ligger mellom Universitetet på Blindern og Ullevål Hageby. Barnehagen ligger i skrått terreng og har en klar organisering med varierte og fl eksible arealer. Avdelingene for små barn (oppe) og store barn (nede), har hver sine utearealer og hver sin atkomst. Avdelingene er atskilt på en fin måte ved fellesarealer som muliggjør ulike aktiviteter. Dette bidrar til oversiktlige og trygge omgivelser for barna.


Det er gode overganger mellom inne- og utearealer, og utearealene er godt utnyttet. Det er satset på forming av terrenget, noe som reduserer behovet for lekeapparater.

Anlegget har gode dagslysforhold. Materialbruken er konsekvent, med gjennomgående bruk av tre både innendørs og utvendig. Barnehagen er blant annet tilknyttet fjernvarmeanlegg og har svanemerkede lekeapparater. Sognsveien barnehage fremstår som et eksempel på god hverdagsarkitektur.»

Sognsveien barnehage er en kommunal barnehage med 120 barn, eid av Omsorgsbygg Oslo KF.

LES MER OM BARNEHAGEN; OG SE FLERE BILDER HER!

Oslo bys arkitekturpris

Arkitekturprisen er en hederspris som kan gis til alle typer byggverk og bygde omgivelser som gjennom sin utforming og samspill med sted og miljø bidrar til å heve, fornye og utvikle den estetiske kvaliteten på stedet. Byggverket skal være av høy arkitektonisk kvalitet og avspeile verdier i de stedlige naturforutsetninger, byutviklingskvaliteter og i bykulturell identitet. Ressurs- og miljøvennlighet blir vektlagt, det blir også byggverk som forsterker Oslo som hovedstad, heter det i beskrivelsen av prisen.

LES OGSÅ: Barnehager i Oslo: Se stor oversikt

Tidligere vinnere

2002: Gjenbruk og transformasjon av eksisterende bygningsmasse:

Grünerløkka studenthus (studentsiloen)

2003: Offentlige uterom, byrom og grøntområder:

Christiania Torv

2004: Offentlige, allmennyttige bygg:

Oslo Spektrum

2005: Bærekraftige boligprosjekter ved transformasjon og bymessig

fortetting:

Pilestredet Park

2006: Småhus i ytre områder:

Villa Korsnes, Ekelyveien 5E

2006 Jubileumspris:

Christiania Kvartalet

2007: Vedlikehold og utbedring av eldre/bevaringsverdig bebyggelse:

Urbygningen, UiO

2008 Næringsbygg, inkludert flerfunksjonsbygg:

Gyldendalhuset

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...