Nordre Aker Budstikke

Søndag brant det igjen i Maridalen

Slik ser brannen ut fra den andre siden av Maridalsvannet. Foto: Christian Hagen / Tipser

Det brant ved skogen ved Sandermosen lørdag. Søndag kveld melder politiet igjen om brann flere steder langs Gjøvikbanen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.07.2018 kl 14:47

OPPDATERT: Mandag har det igjen begynt å brenne i Maridalen.

SANDERMOSEN: Lørdag brant det i skogen ved Sandermosen togstasjon. Les mer her.

Søndag kveld meldte politiet følgende:

Dette bildet er tatt fra Nittedal ved Rauerskauveien, søndag kveld. Foto: PRIVAT

Flere steder

Operasjonsleder Steinar Hausvik ved Oslo politidistrikt forteller til Nordre Aker Budstikke søndag kveld, få minutter før klokken 21.00, at det brenner flere steder.

– Det er fire-fem branner, hovedsaklig ved toglinjene. Det brenner også over i nabokommunen Nittedal. Det er ikke kontroll over brannene ennå, sier Hausvik.

Politiet er i ferd med å evakuere beboere i området, er tidligere informasjon, men klokken 21.22 melder politiet følgende:

– Det brenner på flere steder langs toglinjen. Brannvesenet jobber på stedet. Per nå er det ikke noe behov for evakuering av beboere i området.


Brann- og redningsetaten ved Sandermosen togstasjon lørdag, søndag er de igjen i området vedrørende brann. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Klokken 21.37 melder politiet følgende:

– Brannvesenet begynner å få god kontroll, men de jobber fremdeles på stedet.

– God kontroll i forhold til spredning

Det brenner i Nittedal også, søndag kveld, og operatør Mads Østebøvik i Øst 110-sentral forteller til Romerikes Blad, som Nettavisen refererer, at brannvesenet er på stedet med betydelige ressurser.

– Vi mistenker at det er et tog med en eller annen teknisk feil. Det er ingen andre som beveger seg langs denne strekningen, men foreløpig kan vi ikke si det med sikkerhet, sier han til Nettavisen.


Like før klokken 23.30 søndag kveld forteller vaktkommandør ved Oslo brann- og redningsetat, Hans Kristian Steen, til TV2 at brannvesenet har god oversikt over brannene langs toglinja som er på deres side av distriktsgrensen.

– Vi føler vi har ganske god kontroll i forhold til spredning, sier han.

OPPDATERT: Mandag har det igjen begynt å brenne i Maridalen.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...