Nordre Aker Budstikke

– Søpla henger i plastposer i trærne

Søpla henger i trærne, og grillene blir bare liggende. Foto: PRIVAT

Sånn så det ut etter forrige helg ved Sognsvann. Hva kan gjøres, skal kommunen bare fortsette å rydde for millioner av kroner - år etter år?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.08.2015 kl 10:03

SOGNSVANN: For alle de andre som har rutine fra småbarnsalder om at man skal ta med seg søpla etter seg, så kan det virke helt uforståelig at noen bare kan gå fra vakre Sognsvann som dette. Det skjer selvsagt mange andre steder også. Leser har tatt disse bildene etter forrige helg.

– Dette var ved den sydøstre enden av Sognsvann. Det lå igjen flere utbrente engangsgriller, vinflaske og annet søppel lå strødd utover. I et tre hang det også plastposer med søppel, forteller leseren og turgåeren.

Les også: Hundebæsj og skismøring er greit, men nåde den som borrer et hull i isen!

Trist

Som i likhet med veldig mange andre, synes det er trist at folk gir blaffen.

– Det er trist at enkelte ikke føler noe ansvar for å rydde opp etter seg, sier han.


I tillegg skjer også hærverk på kommunens eiendom.

– Et benkesett noen meter bortenfor hadde fått dype brennemerker etter engangsgriller på bordplaten, og i det ene setet var det brent hull tvers igjennom, forteller han.

Les også: Det lekker fra toalettene ved Sognsvann

Koster millioner

Og det koster kommunen millioner hvert eneste år, å rydde opp etter miljøgrisene i marka, i parker og på andre offentlige steder. Nordre Aker Budstikke har også tidligere skrevet om problemet, for noen år siden antydet kommunen at det kostet den - og innbyggerne - opp mot 20 millioner kroner å rydde opp søpla folk dumper rundt omkring.

Det beløpet inkluderte ikke store søppeltømminger i Marka, som gamle møbler og hvitevarer. Den oppryddingen kom i tillegg.


Kristian Skalland Moen, kommunikasjonsrådgiver i Bymiljøetaten, har ikke noe spesifikt beløp på kun søppelrydding etter badegjester og grillgjester per august 2015, men det blir en del millioner.

Les også: Rektoren blir i tre måneder

– Det brukes mange millioner kroner årlig på søppelrydding av friområdene i byen vår. Det er vanskelig si noe konkret tall uten å gå veldig i dybden, sier Skalland Moen.

Været

Han fortsetter.

– Det er store variasjoner i søppelmengden avhengig av vær, ferietid og hvis det holdes diverse arrangementer, i tillegg til at det kan være lokale forskjeller. Sognsvann er generelt sett ikke spesielt ille, men det er veldig mange mennesker som besøker området og hvis bare en brøkdel av disse forsøpler blir det raskt synlig for mange, legger han til.

Oppfordre?

Noe som kan gjøres med forsøplingen, eller skal kommunen bare fortsette å rydde fra år til år?

– Vi ønsker selvfølgelig at folk skal kose seg og slappe av når de er ute i naturen, men samtidig oppfordrer vi alle til å ta med seg søpla og kaste den i nærmeste søppelkasse når de forlater området de har oppholdt seg på.

Les også: Omkom etter T-banepåkjørsel

– Hvis alle forlater området slik de hadde ønsket å finne det selv, får vi alle en renere og vakrere by, avslutter kommunikasjonsrådgiveren.


LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...