Nordre Aker Budstikke

Sorry Donald, nå er det slutt!

En æra er forbi her - bygget rives.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.05.2017 kl 12:47

KJELSÅS: Men Donald består.

Denne uka startet rivingen av bærekonstruksjonen på Hjemmet-bygget. Som huset produksjonen av flere blader, ikke minst Donald.

– Vi markerte dagen, med både Donald og B-gjengen på rivning av bærekonstruksjon og fjerning av siste rester av Hjemmet-bygget, forteller prosjektleder i Stor-Oslo Eiendom AS, Petter Bay Braaten.

Området Stor-Oslo Eiendom og Frysjaparken skal bygge ut omfatter adressene Frysjaveien 40 og 42, og Kjelsåsveien 172, og er første utbyggingstrinn. Med på eiersiden er også OBOS, og som bistår eiendomsselskapet i salgs- og kjøpsprosessen.

Nordre Aker Budstikke har fått på utlån bilder fra selve rivingen.


LES OGSÅ: Er Donald stjålet nå igjen?

Her fra tidligere år, hvor Donald ønsket velkommen til Hjemmet-bygget i Frysjaveien. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Skiltet ble kunst

– Vi har mottatt flere henvendelser på Hjemmet-skiltet. Det store tidligere skiltet på taket ble gitt til kunstnere som leide i bygget frem til februar i år. De har laget kunst av skiltet, som vi har blitt fortalt er solgt videre, forteller Braaten.

I tillegg til at skiltet som var over inngangen til bygget, der også Donald sto plassert, er gitt til en privatperson.

Også ny skole

Nordre Aker Budstikke har skrevet mye om Frysjaveien, og transformasjonen som skal skje i området. Fra industri og næring, til en nesten ny bydel i bydelen, med nye leiligheter til flere tusen beboere.


Ikke minst også at Møller-eiendommen, rett over gaten for tidligere Hjemmet-bygget, og hvor de nye OBOS-leilighetene skal bygges, er pekt ut som skoleeiendommen av Utdanningsetaten.

– VPOR (journ. anm. En politisk forankret plan som styrer utviklingen av et større område), kjøp av skoleeiendom og regulering av våre tre eiendommer, skal etter planen behandles i bystyret i juni, forteller Bråten videre.

LES MER OM FRYSJAVEIEN-PLANENE HER

Halvparten solgt

Av de første 80 leilighetene som ble lagt ut for salg for noen uker siden, er litt over halvparten allerede solgt.

– Salgstrinn to er planlagt lagt ut for salg over sommeren. Vi opplever stor interesse fra folk som er glad i idrett, skog og mark. Men som samtidig ønsker nærheten til byen, sier Braaten.


LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...