Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Sorry, Raymond. Dette syns folk er jålete

Raymond Johansen, her fotografert på Ullevål under valgkampen i fjor, er nå byregjeringssjef. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Nordre Akers bydelsutvalgsleder kan til sommeren kalle seg «bydelsordfører», selv om han ikke er så opptatt av titler. Raymond Johansen har blitt leder av en «byregjering». Nordre Aker Budstikkes lesere syns ikke det er en veldig god idé.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.03.2016 kl 13:10

OSLO: Onsdag vedtok bystyret at byrådet i Oslo skal hete «byregjering», og at byrådsleder Raymond Johansen dermed blir «byregjeringsleder». Flertallet ble sikret av byrådspartiene Arbeiderpartiet, SV og Miljøpartiet De Grønne, med støtte fra Rødt og to Frp-representanter, ifølge NRK.

95 prosent mener «jåleri»

I en høyst uhøytidelig avstemming på Nordre Aker Budstikke, svarer hele 95 prosent av dem som har tatt seg bryet med å stemme, at navneendringen er «bare tull og navnejåleri» (opptelling fredag ettermiddag).

LES OGSÅ: Her heter det Fisut!

Litt under tre prosent mener endringen er «en god idé, og forklarer bedre hvilke roller de har», mens i underkant av to prosent ikke bryr seg.

Du kan avgi din stemme i gallupen du finner lenger ned på denne siden!

LES OGSÅ: Vet du hvor Arild er?

Fanesak for byrådet

Ønsket om å skifte navn på Oslo kommunes utøvende organ fra byråd til byregjering var noe av det første byrådsleder Raymond Johansen flagget etter maktovertakelsen i fjor høst.

Kommuneadvokaten i Oslo har kommet til at bystyret kan vedta navneskiftet uten å spørre staten. Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) har sagt at han ikke vil bruke tid på saken fra Oslo.

Raymond Johansen utdypet forslaget i sitt innlegg i debatten:

– Mange i byen vår vet ikke forskjell på byråd og bystyre. Hvis folk flest ikke vet hvem som bestemmer hva, er det et demokratisk problem, skriver Nordstrands Blad.

BYRÅDET: Nå skal det hete byregjering, under ledelse av byregjeringssjef Raymond Johansen (nr. fire fra venstre). Byrådene skal imidlertid fortsatt hete byråder. F.v.: Robert Steen, Tone Tellevik Dahl, Geir Lippestad, Lan Marie Nguyen Berg, Hanna Marcussen, Rina Mariann Hansen og Inga Marte Thorkildsen. Foto: OSLO KOMMUNE

LES OGSÅ: – Hvem vil sanere hele nedre Grefsen?

Borgerlig side ber om vurdering

De borgerlige partiene har varslet at de vil be Kommunaldepartementet vurdere om navneskiftet fra byråd til byregjering, og fra byrådsleder til byregjeringsleder, er i strid med kommuneloven.

Representanter på høyresiden har, i følge NRK, kalt nevneendringen både «teit» (Øystein Sundelin, H) og «pompøs» (Peter N. Myhre, Frp).

Ordførere i bydelen

Navneendringen gjelder ikke bare for byrådet. Også i bydelene skjer det ting. Bydelsutvalgene (forkortet til BU) skal kalles bydelsstyre, og bydelsutvalgslederne skal bli til «bydelsordførere».

BU-LEDER: Per Henry Christiansen (H), med rød ring, fremtidig bydelsordfører i Nordre Aker. Her med sitt bydelsutvalg 2015-19, som skal få navnet bydelsstyre. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

LES OGSÅ: Dette er Nordre Akers nye «ordfører»

– Bydelsutvalgreglementet er under revisjon, forslag til navneendringer vil bli lagt inn i reglementet. Utkast til nytt bydelsreglement vil bli sendt på høring til bydelene med høringsfrist månedsskiftet april/mai, sier byrådssekretær Marte Ingul til Nordstrands Blad.

– Byrådet vil deretter fremme sak til bystyret med forslag til revidert reglement. Dette vil skje i 2. kvartal, altså før sommeren, sier Ingul til avisen.

LES OGSÅ: Lokalpolitikerne fanget ikke opp at kommunedelplanen åpner for å fortette hele småhusområdet på Grefsen

Ikke så opptatt av navn

Nordre Akers BU-leder, Per Henry Christiansen (H), er lite opptatt av hvilken tittel han har.

– Jobben er den samme, og jeg er ikke spesielt opptatt av titler. Men derimot opptatt av at jeg og de andre i bydelsutvalget skal gjøre en best mulig jobb for Bydel Nordre Aker, sa Christiansen, til Nordre Aker Budstikke i februar.

Han sa seg ellers enig med Vestre Akers BU-leder, Lars Asbjørn Hanssen (H), som uttalte følgende til TV2:

– Det hadde vært bedre å starte med å utvide BU sitt ansvarsområde først, og deretter se hva dette er naturlig å benevne det, slik at det blir sammenheng mellom navn og gavn. Mange oppgaver kunne vi gjennomføre enklere, rimeligere og raskere med en noe annen fordeling av oppgavene mellom bystyret og bydelsutvalgene og vi kunne drifte bydelen mere effektivt, derved rimeligere.

Hva mener du? Stem i gallupen under/ved siden av saken.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...