Nordre Aker Budstikke

Sorry, veien åpner ikke nå likevel

Hit, men ikke lenger, Enden av Myrerskogveien torsdag ettermiddag. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Det blir fortsatt en del lenger å kjøre fra Solemskogen til Kjelsås, planen er endret.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2018 kl 15:47

KJELSÅS: Nordre Aker Budstikke har flere ganger tidligere skrevet om Vann- og avløpsetatens arbeid med å skifte ut veldig gamle rør i Kjelsås-området.

Før jul i fjor, så kunne prosjektleder Bjørn Vessia i Vann- og avløpsetaten fortelle at Myrerskogveien, som nå har vært stengt for gjennomkjøring i flere måneder, kunne åpnes på nyåret.

– I Myrerskogveien har fremdriften vært meget god en stund nå fordi det er satt inn flere folk og maskiner som driver på flere steder. Entreprenøren antar at ved årsskiftet, da blir veien åpnet for biltrafikk igjen, sa prosjektlederen til lokalavisa i november 2017.

Sikkert til stor glede for mange som må kjøre helt rundt Grefsenkollveien, for å komme til for eksempel Kjelsås, da også Oset-bakken ved Langsetløkka, nå er stengt med bom.

LES OGSÅ: Det har blitt en del lenger å kjøre fra Solemskogen til Kjelsås

Endret plan

Men nå forteller prosjektlederen at planene er endret.

– I byggemøtet i går informerte entreprenøren at han vil gjøre seg ferdig med hovedgrøftene for vann- og avløpsanleggene i Myrerskogveien i løpet av neste uke. Likevel vil det gjenstå noen stikkledninger, sluk og sandfang, veioppbygging og veigrøfter, samt asfaltering. Når dette arbeidet er ferdig i Myrerskogveien, blir det liten anleggsaktivitet der og brukbare forhold for myke trafikanter og lokalbefolkningen. Men det er ennå ikke forsvarlig å åpne for gjennomgangs-biltrafikk, sier Vessia til Nordre Aker Budstikke denne uken.

Han viser videre til vinterforhold, og at det ikke bør kjøres i Myrerskogveie, som nå er stengt, før telen går, etterarbeider er fullført og veien kan avrettes.

– Det er tykke lag med is, og enkelte steder ved kumlokkene tiner isen slik at entreprenøren må etterfylle disse store hullene med pukk inntil videre og vårløsningen kan komme igang.

Bedre drenering, bedre veier

Men likevel:

– Det er grunn til å glede seg over at nybyggingen som blir utført er viktig for veikvaliteten i området, ved at det er etablert et overvannssystem som vil drenere veiene bedre enn noen gang. Veivannet vil bli ført ned i grunnen og videre i lukkede nye overvannsledninger. Vann- og is i veiene vil bli mindre og bæreevnen for veiene blir bedret, sier prosjektlederen videre.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...