ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Hvem er Årets navn og ildsjel i Nordre Aker? Her er finalistene!

Foto: Diverse - NAB / Privat

Her er de fem finalistene til kåringen av Årets navn og ildsjel i Nordre Aker 2021. Siste frist for å stemme er ved midnatt fredag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.01.2022 kl 10:36

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NORDRE AKER: Årets navn og ildsjel i Nordre Aker er en hedersbevisning i Nordre Aker, som er delt ut av Nordre Aker Budstikke siden 2008. Det er leserne som nominerer kandidater, og blant disse har redaksjonen valgt ut fem flotte finalister som du nå kan stemme på!

Avstemmingen vært åpen siden 25. desember, og fredag 7. januar kl. 23.59 stenger vi for nye stemmer. Vi kan avsløre at det kun er få stemmer som skiller i teten, og har du ennå ikke stemt, er det nå det gjelder!

10.000 kroner til lokalt formål

Den av finalistene som får flest stemmer, vinner heder og ære, og får 10.000 kroner fra vår samarbeidspartner Storo Storsenter. Pengepremien skal vinneren få gi videre til et lokalt, fritt valgt godt formål. Under kan leser mer om dem her og klikke deg inn på presentasjonssakene om hver finalist. Nederst på siden stemmer på den du mener bør vinne!

Finalist A: Anja Hole

Anja Hole. Foto: Aksel Jermstad

Anja Hole er med i Nabobevegelsen, og nominert for arbeidet og engasjementet hun legger ned i for lokalmiljøet på Grefsen/Kjelsås. Fokus er på å bygge lokalidentitet og et lokalt felleskap i området. Selv omtaler Hole det også som en kulturbevegelse som ønsker å aktivisere ulike møteplasser i samme område, gjennom musikk, sang, mat og glede. Så langt har det for så vidt nye initiativet rukket å sette i gang og gjennomføre to arrangementer: Barnas Dag og Juleglede, begge arrangementene blir en del av det planlagte årshjulet de nå jobber med. Hole er også en av initiativtagerne bak VillaK, som kort fortalt handler om jobbe for å etterhvert få bruke den gamle sveitservillaen i Kjelsåsveien 114-116 til kulturarrangementer, kafé. og treffsted.

ANNONSE

Finalist B: Dugnadsgruppa i Skeid

Stein Ridar, Per Holth, Odd Halvorsen, Per Ivar Alme og Steinar Møien. Foto: Privat

Skeids gode hjelpere er en gjeng pensjonister som rydder, bygger, ordner og fikser og gjør det trivelig på Nordre Åsen. Blant annet har de bidratt til billettbod, fiksa tribuner og reklameskilt, bygget og malt pantebod, ny platting med mer. Samme gjengen stiller gladelig opp når det skal ordnes lunsj på fotballskoler eller avslutninger i Velkommen til fotball, en matbit til A-laget eller liknende. Det er rett og slett en fantastisk gjeng som bidrar året rundt, alltid sier ja og gjør Skeid til et godt sted å være. De møtes hver onsdag for å jobbe på anlegget.

Finalist C: Bjørg Vestvik

Bjørg Vestvik. Foto: Privat

Bjørg Vestvik har et stort engasjement for menneskene i bydelen vår, og spesielt de eldre. Hun har en hel stabel med verv og bidrag, men kanskje viktigst er rollen som styreleder på Tåsen seniorsenter. Hun hjelper de fleste med det meste, og har vært fast og viktig inventar på senteret de siste ti årene. Gjennom koronapandemien har hun jobbet hardt for å opprettholde det betydningsfulle tilbudet på Tåsen, og hun blander seg i alt fra trafikksikkerhet til bekymringsmeldinger, forteller hun selv. «Bjørg er som poteten, kan brukes til alt,» står det i nominasjonen.

ANNONSE

Finalist D: Jan-Erik Kihlgren

Jan-Erik Kihlgren. Foto: Privat

Jan-Erik Kihlgren er nominert til Årets Navn rett og slett fordi han har vært aktiv som speiderleder i mange år. Og særlig da for hans engasjement gjennom mange år i Tåsen speidergruppe, med tilhold i Bakkehaugen kirke. Han har selv vært speider siden han var åtte år, og også vært engasjert i 1. Bryn speidergruppe og hatt diverse verv i kretsen i Norges speiderforbund. Han takker også kona for å ha hatt mulighet til å bruke mye tid på speiderengasjementet ved siden av jobb og familie. Men som han sier: – Speidervirksomhet betales ikke i rene penger, men derimot rikelig i form av mange gode opplevelser og samhold. Og det er vinn-vinn. Jan-Erik sier det er stort, når han kommer på speidertreff, og barna tydelig viser at de er glade for å se ham.

Finalist E: Anne Grethe Akselsen

Anne Grethe Akselsen. Foto: Privat

Anne Grethe Akselsen er drivkraften bak opprettelsen av SingAlong i 2010, et kor for mennesker med kognitive funksjonsnedsettelser i Oslo. De har fokus på trøst, trygghet og trivsel, og ikke minst, glede. Det startet som et samarbeid mellom Grefsen og Nordberg menigheter, men nå ønsker koret medlemmer velkommen fra hele byen. Anne Grethes stå-på-vilje, humør, musikalitet, omtanke og energi har vært helt uunnværlig for oppstarten og driften av dette arbeidet, hvor hun i dag er økonomileder, dirigent og frivillig. SingAlong har en ledergruppe på 11, og 100 frivillige. SingAlong har vært viktig for både de som har deltatt og deres familier, og også hatt stor betydning for Grefsen menighet og bydelen.

Stem på din favoritt!

ANNONSE

Faktaboks Årets navn

Årets navn og ildsjel i Nordre Aker

Tidlgere vinnere:

 • 2020: Sindre Langaas, initiativtaker til Folkeaksjonen for vern av hengebrua over Bjørnsjøhelvete
 • 2019: Odair Alonso, frivillig og altmuligmann på Tåsen seniorsenter, og Sterk & Stødig-trener
 • 2018: Dag Bredesen, lager skøyteis på Korsvollbanen
 • 2017: Helge Holter, banemester på Nordre Åsen og leder for Skeid bandy
 • 2016: Gro Almgren, Marit Gundersen, Kirsten Hansson og Odd Paulsen, Kuben 62 +
 • 2015: Bastionen, Lyns supporterklubb
 • (Prisen ble ikke delt ut i 2014)
 • 2013: Christel Stub, ildsjel på Kjelsås
 • 2012: Adriana Bertet og Agnes Lyche Melvær, initiativtakere til Kultursløyfa på John Colletts plass
 • 2011: Eivind Steen og Kristin Borge, Ullevål Bokhandel
 • 2010: Roar Grønvold, Korsvoll IL
 • 2009: Ivar Bakke, Skjerven gård
 • 2008: Rannveig Berge, Nordberg barnegospel

Kåringen har både hatt navnet Årets navn og Årets ildsjel.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE