ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Christina i full fart. Foto: Andreas Kristoffer Berge

Lyn-talentet Christina Osnes-Ringen:

– Jeg er klar for mer

UNG I NORDRE AKER: Christina Osnes-Ringen (18) spiller toppseriefotball for Lyn, går på Wang toppidrett, gjør opp for tapt skoletid på kveldene og er, attpåtil, tenåring.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

KORSVOLL: Den unge fotballspilleren har mye på tallerkenen, og har ikke tid til å se på Netflix. Likevel mener hun at hun stadig vekk gjør «vanlige» ting. Christina sikter høyt, og har lidenskapen i god behold.

Christina debuterte som fotballspiller allerede i barnehagen, og startet karrieren i Korsvoll. Hun trente lenge med A-laget før hun i forkant av fjorårets sesong ble tatt opp i A-stallen.

– Jeg har gått på Lynakademiet og spilt i Lyn siden ungdomsfotballen. Jeg har liksom gått gradene i klubben, fra ungdomslag, til junior, til rekrutt og så til A-laget. Samtidig har jeg vært på kretslaget, landsdelslag og J16-landslaget.

Bra oppfølging på Wang

Det ser ut til at det går riktig vei for Christina, men skolearbeidet tar også en del plass, nå som tredje året på videregående har startet for fullt.

– Jeg trives veldig godt på Wang, og de er flinke til å tilrettelegge for jeg skal kunne trene med Lyn. Både med tanke på fravær, men også oppfølging. Trenerne har høy kompetanse og bruker mye tid til oppfølging av den enkelte.

ANNONSE

– Men rekker du å dekke pensum?

– Ja, det går helt fint. Altså, jeg merker jo det litt når jeg er borte nesten to dager i uka, at blir det litt å ta igjen. Men jeg er veldig heldig, fordi lærerne pleier å ta opp timene eller legge ut hva som er gjennomgått, så sånn sett er det veldig lett å komme á jour. Men det går litt tid på det.

– Får du tid til noe annet en skole og trening, ser du på Netflix, for eksempel?

– Hehe, ja. Mange av vennene mine spiller jo på laget, så på den måten er jeg mye med venner. I tillegg får jeg tid til det utenom ja. Men det er klart at det blir mindre tid enn mange andre har. Netflix har jeg faktisk ikke, men jeg gjør mye vanlige ting, altså!

Atletisk storfamilie

Man trenger ikke nødvendigvis å komme helt til Barcelona for å ha fans. Foto: Andreas Kristoffer Berge

ANNONSE

Christina startet å spille med guttene, og det er ikke så rart, fordi hun har nemlig over gjennomsnittet mange brødre.

– Jeg kommer fra en ganske stor familie, og jeg har fire lillebrødre. Alle driver med idrett, og mamma og pappa har alltid tatt oss med på mye forskjellig.

Christina sin lidenskap for fotball startet sammen med brødrene, og det er kjærligheten for trening og variasjon som førte den videre.

– Det er så gøy med alle aspektene i fotball. Man kan bli god på veldig mange ting, og ha så individuell spillestil. I fotballen er det veldig bra variasjon, det er god, variert fysisk trening som krever både utholdenhet og hurtighet, men også samspill og samhandling med andre. Det er også veldig gøy med de tekniske og taktiske aspektene av fotballen.

Christina tror også at foreldrenes engasjement og familiens idrettsinteresse har bidratt til karrieren hennes:

ANNONSE

– Jeg har jo drevet med mye forskjellig opp igjennom. Jeg har i flere år gått på ski for Lyn, løpt for SK Vidar, spilt håndball for Kjelsås og drevet litt med tennis. Det har egentlig alle brødrene mine også.

I tillegg har Christina tid til en liten hobby, som også er en sport:

– Jeg spiller faktisk litt golf, haha! Ikke så mye, men jeg synes det er veldig gøy.

Sikter høyt

Den unge atleten har allerede avslørt at drømmen er å bli en av verdens beste fotballspillere, aller helst for Barcelona, men hun har andre planer også.

ANNONSE

– Jeg blir ferdig på videregående til sommeren, og jeg har tenkt til å studere mens jeg satser på fotball.

Christina har gått realfag for å holde alle mulighetene åpne, og det er ikke hvilket som helst studie hun vil inn på:

– Jeg ser for meg juss, også kan jeg kanskje ta noe økonomi i tillegg.

Kamilla Melgård, som spiller på samme lag, svarte det samme. Kanskje vi får et helt lag med fotballspillende jurister?

Vil du følge med videre på Christina? Her er profilen hennes hos Lyn.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE