Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Sprittaxiene utvider – selger dop til ungdom

«Sprittaxier» har vært kjent i Oslo i lang tid, nå frykter politiet at de har utvidet til også å selge narkotika til ungdom. Bildet er en illustrasjon, uten øvrig tilknytning til saken. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

– Vi har ingen grunn til å tvile på at kriminelle spritselgere også selger andre ting til unge, som narkotika, sier leder ved Forebyggende avdeling ved Majorstua politistasjon, Anne Merethe Ansok. Hun forteller om et lukket ungdomsmiljø.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.03.2015 kl 22:22

NORDRE AKER: Majorstua politistasjon har på egen facebook-side lagt ut kronikk av Kjell-Ola Kleiven, om nettopp sprittaxiene.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

«Ungdom bestiller kokain på sms, og får den levert som pizza på døra... De samme banditt nettverkene har nå ifølge tips fra pålitelige kilder utvidet produktporteføljen med en potensielt dødelig blanding av party-dop...»

– Også i Nordre Aker

Leder ved Forebyggende avdeling ved Majorstua politistasjon, Anne Merethe Ansok, sier at politiet ikke har grunn til å tvile på at sprittaxienes varesortiment er utvidet.

Les også: Unge advarer unge; Meld ifra om sprittaxiene

– Vi har ingen grunn til å tvile på at kriminelle spritselgere også selger andre ting til unge fra sprittaxien, som narkotika. Også i Nordre Aker. Denne bydelen har lignende drikkemønster og ungdomskultur som de andre vestlige bydelene og Nordstrand-området, sier Ansok.

Vi har ingen grunn til å tvile på at kriminelle spritselgere også selger andre ting til unge fra sprittaxien, som narkotika

Godt lukket ungdomsmiljø

Hun legger til:

– Dette er organiserte kriminelle, som også ved anledninger er knyttet opp mot andre kriminelle forhold.

Men få sprittaxi-kriminelle blir tatt av politiet. Ansok forteller om et lukket ungdomsmiljø, som ikke forteller og tipser om den kriminelle virksomheten.

Spriten og dopen kan være livsfarlig

LES OGSÅ: Sterkt press på å være vellykket i Nordre Aker: Flere unge sliter psykisk

– Livsfarlig

– Men vi oppfordrer på det sterkeste de unge og foreldre til å tipse oss om sprittaxiene. Registreringsnummer eller annet som kan identifisere bil og selgere, eller tips om hvor de skal møte opp. Spriten og dopen kan være livsfarlig, vi vet jo ingenting om hva det de selger inneholder.

– I tillegg er det på ingen måte bra at ungdom er i direkte kontakt med tungt belastede kriminelle, som de kanskje i tillegg møter på øde plasser for salg og kjøp, sier Ansok.

Hun gjentar oppfordringen om å tipse politiet, enten på telefon 22 66 85 35 eller 02800.

– Ønsker folk å tipse anonymt, så er selvfølgelig det helt i orden, sier Ansok.

Du kan også tipse Nordre Aker Budstikke på e-post dersom du vet noe om denne saken.

LES OGSÅ: 15-16-åringer pågrepet etter å ha tent på søppelkasser på Tåsen

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...