Nordre Aker Budstikke

Stadig flere får sosialhjelp i Nordre Aker

Økningen i sosialhjelp var størst i Nordre Aker i årets fem første måneder.

Stor boligutbygging og flere utleieboliger er årsaken til at bydelen har størst økning i sosialutgifter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.07.2015 kl 14:23

NORDRE AKER: Bydel Nordre Aker hadde den største økningen i sosialutgifter med nesten 37 prosent ut mai i år, sammenliknet med de fem første månedene i fjor.

Det er NRK Østlandssendingen som skriver at utbetalingen av sosialhjelp i Oslo nådde en halv milliard kroner i årets fem første måneder. Det er en økning på ni prosent fra samme periode i fjor.

LES OGSÅ: Sterk press på å være «vellykket» i Nordre Aker. Ungdom sliter psykisk

Sliter med å betale husleie

– En stor andel av de som henvender seg sliter med å betale husleien. Det er et forholdsvis høyt kostnadsnivå i Nordre Aker, sier assisterende bydelsdirektør Preen Winger, til NRK.

Hovedårsaken til økningen i Oslo er at byen vokser, og at den påvirkes av utviklingen i arbeids- og boligmarkedet, sier byrådssekretær for helse og sosiale tjenester, Bjørn Ove Fjellandsbø til NRK.


LES OGSÅ: Kommentar: Bor vi den beste bydelen?

Boligutbygging

Han peker på at Nordre Aker er en tilflytterbydel, og at stor utbygging de siste årene har gitt flere utleieleiligheter, og dermed flere personer som trenger hjelp til å dekke utgiftene sine.

LES OGSÅ: Kutter opptil 1600 boliger i nye Frysjabyen

Preben Winger i Bydel Nordre Aker sier til NRK at trenden imidlertid har snudd de siste månedene. Nav har jobbet målrettet med å fremskaffe jobbtilbud, og å få personer som ikke kan jobbe fra sosialhjelp til trygd. .

LES OGSÅ: Den sosioøkonomiske segregeringen i Oslo blir stadig større. De nest rikeste «klumper seg sammen» i Nordre Aker


For Oslo som helhet kan utgiftene til sosialhjelp ende på 1148 millioner kroner ved utgangen av 2015, dersom utviklingen fortsetter. Det vil være 53 millioner mer enn budsjettert.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...