Nordre Aker Budstikke

Stadig flere sykkeltyverier

Anslagsvis hvert tiende minutt stjeles en sykkel i Norge. Enkle grep for å sikre sykkelen gjør jobben vanskeligere for tyven.

Første halvår i år ble det meldt stjålet 1312 sykler i Oslo politidistrikt. Det er en vekst på over 17 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.07.2009 kl 11:19

OSLO: Forsikringsselskapene tror at økningen av sykkeltyverier skyldes at eierne tar for lett på oppgaven med å sikre sykkelen sin.

–De siste årene har vi hatt en nedgang i tallet på sykkeltyverier, og dette kan ha gjort mange syklister mindre forsiktige. Samtidig blir det stadig dyrere sykler på veiene, sier informasjonssjef Ingrid Holm Svendsen i forsikringsselskapet TrygVesta.

Og hun får støtte av Sveinung Sørbye som leder Aksjonsgruppen Ikke Stjel Sykkelen Min! (AISSM).

– Mange sykkeleiere er ikke flinke nok til å sikre syklene sine. De kjøper dyr sykkel, men billig sykkellås. Det er mulig at forsikringsselskapene i Norge må vurdere krav om FG-godkjente sykkellåser, sier Sørbye.

Det er anslått at registrering i Falck sykkelregister og bruk av FG-godkjent sykkellås til sammen kan halvere risikoen for sykkeltyveri.


– Hvem som helst kan kontrollere en sykkel på sykkelregisterets internettsider og finne ut om den er stjålet. En registrert sykkel er langt vanskeligere å omsette, og sjansen er større for at du får den igjen om uhellet er ute, sier Geir Kamsvåg, leder av Falck sykkelregister.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...