Nordre Aker Budstikke

Startet eget sminkemerke

Selma (t.h) har startet eget sminkemerket. Her med venninne og modell Inas. Foto: Tiril Haga

Selma (18) har alltid hatt lyst til å starte eget sminkemerke - det har hun gjort nå.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.02.2021 kl 12:26

GREFSEN: – Jeg er overrasket over meg selv, og jeg synes det har gått veldig bra, sier Selma Juell.

Forrige lørdag lanserte hun «Juell Cosmetics», som er en onlinebutikk. Sminkemerket har hun jobbet med i flere måneder, men idéen har hun hatt mye lenger.

Selma går siste året på Persbråten videregående skole. Der tar hun valgfaget entreprenørskap, og denne våren har elevene i oppgave å starte en bedrift.

– Da jeg fikk den oppgaven så tenkte jeg at det var midt i blinken for meg å fullføre idéen, og samtidig få hjelp av læreren underveis. Jeg har hatt lyst til å prøve meg på noe sånt lenge og har alltid synes at sminke er moro!

Selma forteller at hun startet å sminke seg selv så smått da hun gikk i sjetteklasse på barneskolen, og at interessen ble større med årene. I niendeklasse begynte hun virkelig å eksperimentere.


– Jeg gikk med mye sterke farger, med oransje og gule lepper. Det ble noen blikk fra de på skolen.

Nå mener Selma at eksperimentering av sminke er mer godtatt.

– Jeg er veldig glad i kreativ sminke. Og så er det spennende å leke og å prøve seg rundt. Jeg sminket meg ganske «crazy» på ungdomskolen, da ingen andre gjorde det. Nå synes jeg at det er blitt mer trendy å prøve litt mer «crazy» sminke.

Selma Juell med Juell Cosmetics. Foto: Tiril Haga

Satser

– Jeg har veldig lyst til å satse fullt på bedriften min når jeg er ferdig på skolen. Drømmen er jo at den skal gå bra, og at produktene mine kanskje en dag blir solgt på Kicks.


Akkurat nå er det lipgloss Juell Cosmetics selger.

– Til nå har jeg fått 20 bestillinger, som er pakka og levert. Hvis jeg får solgt alt denne runden, så vil jeg prøve meg på å lage øyenskygge.

– Jeg vil ikke at min sminke skal være likt som annen sminke. Det skal være sminke som folk kjenner igjen som min.

– Er det noen som inspirerer deg underveis?

– Kanskje Rihanna. Hun har sminkemerket Fenty som jeg synes er veldig kult og inspirerende. Også blir man jo generelt inspirert av sosiale medier.


Venninnen Inas Alshimerty, som også går på Persbråten, synes det er imponerende hva Selma får til.

– Det er veldig kult og tøft. Det er ikke mange som starter en egen bedrift i så ung alder. Hun har gjort mye for det, også med tanke på sparing av penger og bruk av tid, sier Inas, som også er modell for Juell Cosmetics.

Modell Inas med en av lipglossen til Juell Cosmetics. Foto: Tiril Haga

Cruelty free og hjemmelaget

Juell Cosmetics støtter ikke dyretestet produkter, og skriver på egen hjemmeside.

Vi selger cruelty free og hjemmelagde kosmetiske produkter av god kvalitet og pris. En viktig sak for Juell Cosmetics UB er dyrerettigheter. Vi støtter ikke dyretestet produkter.


– Jeg elsker dyr og synes det er helt grusomt at sminke med kjemikaler skal bli testet på dyr først, understreker Selma.

Selma lager sminken på rommet sitt. Med produkter og ingredienser fra TKB Trading, og en liten fyllemaskin, kan Selma lage de lipglossene hun ønsker.

– Det var veldig tungt å lage lipglossene for hånd, før jeg fikk fyllemaskinen.

Med en type olje får hun også lipglossene til å lukte godt.

– Flere av mine venninner synes at det er digg at de lukter så godt i tillegg.

– Hvor har du lært alt dette?

– Ved masse research. Lange dager med flere timers research på nettet.

Eget studio

Selma har også et eget studio til bedriften, som hun har brukt spraybokser til å farge.

– Det var veldig tilfeldig egentlig. Pappa skulle ha en bod til syklene, også spurte jeg om jeg kunne spraytusje den innvendig, og fikk overraskende ja. Studioet er også der sminken blir foreviget, med Ina som modell.

Selma fikk lov å sprayemale hele boden til faren. Foto: Tiril Haga

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...