Nordre Aker Budstikke

Startet som en vits og endte opp på avisforsider

CAMPINGRUSSEN: Sebastian Tangen Olsen, Jens-Caspar Hagesæther Scheel og Theodor René Carlsen protesterte mot russeindustrien i 2016 – med en russecampingvogn. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

«Den sjukeste russcampingvogna kjent fra forsiden av Aftenposten, Radio Norge og 3 (!) artikler i Nordre Aker Budstikke» er nå til salgs.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.11.2017 kl 14:34

KJELSÅS: – Vi var egentlig på en buss, men det var så mye styr med salg av dopapir og sånn, sa Theodor René Carlsen, da Nordre Aker Budstikke første gang omtalte den noe spesielle russedoningen i april 2016.

Under tittelen «Kongene av parkeringsplassen» kunne vi fortelle om at det hele startet med et ønske om å protestere litt mot «russeindustrien», for de tre kompisene fra Kjelsås og Trasop, Theodor, Jens-Caspar og Sebastian.

Et påfølgende småvilt innfall i en kjedelig skoletime på Kuben vgs., og en billig campingvogn på Finn.no, resulterte i en russefeiring utenom det vanlige.

Tok helt av

Nå er russevogna igjen til salgs på Finn.no, og i salgsfremstøtet på Facebook trekker guttene, som i 2016 kalte seg for Shisha Lounge, frem den enorme medieinteressen bussen fikk:

Etter at lokalavisen omtalte det artige påfunnet, kom nemlig også Aftenposten på besøk i Nordhagaveien, der Jens-Caspar bodde, og hvor vogna sto parkert mellom festslagene. Og det ble omtale på P4, Radio Norge og i en Si;D-podcast.


Frokost! Egg og bacon var en selvfølge på russetreffet i Lillehammer. (Faksimiler fra Nab.no og Aftenposten) Foto: PRIVAT

I Nordre Aker Budstikke alene fikk campingvogna tre artikler, påpeker guttene.

Sakene de viser til er:

Kongene av pakeringsplassen

Campingrussen: – Mente vi burde fått medalje for vogna


Alle vil ha en bit av campingrussen

I tillegg skrev vi om Jon Iver Bakken fra Kjelsås, som var russ på Bekkelaget i 1984, og allerede den gangen hadde russecampingvogn, uten at det fikk like mye oppmerksomhet.

Over 16.500 ganger ble sakene om russecampingvognen lest i Nordre Aker Budstikke.

Fyll og fanteri, men ingenting varer evig… 

– Russetiden var en boble med fyll og fanteri, men nå må vi selge moroa videre, sier Theodor når lokalavisen snakker med ham igjen høsten 2017. Han legger til:

– Vi håper at vi finner noen som vil ta vare på vogna sånn vi har gjort med den. Og er med å utfordre russekulturen som kan bli litt ensidig. Man må ikke ha buss og bruke en million for å ha det gøy i russetiden, ikke trenger du campingvogn heller. Bare gjøre noe gøy med de du har det kult sammen med og feire at 13 års skolegang er over.


Theodor har i dag flyttet til Trondheim, og forteller at vogna selges først nå, halvannet år etter at kameratgjengen var russ, av flere grunner.

– Jens-Caspar hadde et halvt års friår før han skulle i militæret, og Sebastian studerer i Oslo, så det var veldig greit for dem å beholde vogna som et sted å henge. Playstation funker jo like fint, sier Theodor, som var den som pushet på litt mer enn de andre for å få den flyttet.

– Nå bygger faren til Jens-Caspar garasje der, så nå har ikke Shisha Lounge mange steder å stå lenger, legger han til.

Eks-russen forteller at det er vemodig å selge noe som var et såpass unikt prosjekt for trioen.

– Vi var en liten gruppe og la inn mange timer for å bygge noe som startet som en vits og endte opp på forsiden av Aftenposten, etc. etc. Når vi selger den så møter vi litt virkeligheten om at ikke alt varer evig.

Innholdsrik

Partyvogna fra 2016. Nå er den til salgs. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Kompisene er nå spredd for alle vinder: Jens-Caspar er på båt i nord, Sebastian i Oslo og Theodor er i Trondheim. Pengene fra campingvognsalget kan sikkert komme godt med.

Vogna fra 1978 ble kjøpt for 3000 kroner. Nå selges den for 20.000. Men gutta fra Kjelsås har puttet tid og krefter inn for å gjøre den om til en Shisha Lounge. Alt innvendig ble revet, og det var bare skallet som var igjen da de startet oppbyggingen av den.

Se bare hva den inneholder:
Én sofa foran i vogna, sittegruppe/lounge bakerst, med LED-belysning. Barhylle med LED-belysning. Bar med LED-belysning samt "infinity mirror" barplate. To kjøleskap. Én isbitmaskin. To Cerwin Vega CLS 12” høyttalere. Én Denon forsterker. Én 24” TV/data-monitor. Én PlayStation 3 med kontroller og GTA 5. 2 stk. skjøteledniger. Én partylaser. En liten safe for lommebøker/mobiler o.l. (Tilsammen er det 20 meter LED-lys i vogna som i seg selv bare er fem meter lang.)

Og navnet? Det var inspirert av vannpipekafeer i Sør-Europa.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...