Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Steinleggerne er tilbake: – Nå må folk våkne, sier politiet

ASFALTLEGGERE: Dette bildet av en lastebil brukt av irske asfalarbeidere, er tatt på en campingplass i Oslo for flere år siden. Asfaltleggere i hovedstaden er et sikkert vårtegn, men du bør likevel avslå deres tilbud, oppfordrer politiet. Foto: ARKIVFOTO

Like sikkert vårtegn som hestehoven i veigrøfta, kommer sleipe, falske og truende steinleggere til Norge og trenger seg på hos folk.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.04.2015 kl 13:06

OSLO/NORDRE AKER: Leder for ordensavdelingen ved Majorstua Politistasjon, politioverbetjent Bjørn Pedersen oppfordrer.

– Nå må folk slutte å være så naive, og våkne opp!

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Han forsetter.

– Hver eneste vår dukker det opp flere tilfeller hvor folk har blitt lurt av falske og ikke minst truende stein- og asfaltleggere. For det første viser arbeidene seg som regel å være veldig dårlig utført, i tillegg opptrer steinleggerne svært truende for å få tak i penger for arbeidet, sier Pedersen.

LES OGSÅ: Fikk livebilder av påsketyven rett på mobilen

Stoppet

Bakgrunnen for uttalelsen er også at det for et par dager siden ble stoppet en varebil, med steinleggerutstyr.

– Det var ikke de nødvendige papirene på bilen, så den ble avskiltet. I tillegg ble personene avhørt, de er også ettersøkt for lignende tilfeller i Follo, forteller Pedersen.

Alarmklokker

– Vi har tilfeller hvor folk til og med har betalt i forkant av arbeidene som skal utføres. Alarmklokkene bør begynne å ringe allerede hvis noen kommer direkte på døren til folk hjemme, og vil legge stein- eller asfalt i oppkjørselen. Det er jo langt fra vanlig fremgangsmåte, sier Pedersen.

Politioverbetjenten ber folk høflig avvise steinleggerne. Hvis mulig å ta registreringsnummeret på bilen og varsle politiet.

LES OGSÅ: Tenåringer pågrepet for ranet av Joker-butikken

Irske bakmenn

– Dette er organisert kriminalitet, med irere som bakmenn. Ofte utnytter de rumerne til gjøre jobben for en meget lav timebetaling, forteller Pedersen.

Han tror det er høye mørketall i forbindelse med ulovlig steinlegging.

Svarte penger

- Dette handler om svarte penger. Folk kvier seg nok for å kontakte politiet når de først har betalt svart for en jobb.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...