Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Stenger to tunneler i helgen – snart står Tåsen for tur

Tunnelene på Ring 3 rehabiliteres. I juni starter arbeidene i Tåsentunnelen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

Statens vegvesens rehablitieringsarbeider i tunnelene på Ring 3 fører til begrenset fremkommelighet helgen 20.-22. mai. I juni starter arbeidene i Tåsentunnelen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.05.2016 kl 11:59

RINGVEIEN: Fra fredag 20. mai klokken 20.00 til søndag 22. mai klokken 18.00, vil Ring 3 være helt stengt mellom Gaustad og Smestad. Omkjøring er via Majorstuen/Sørkedalsveien.

I samme tidsrom vil også Granfosstunnelen lenger vest på Ringveien være stengt.

Ordinær trafikk i Smestadtunnelen igjen

Stengingen skjer i forbindelse med forberedelse til gjenåpning av Smestadtunnelen, som har vært delvis stengt siden i fjor. Før Smestadtunnelen gjenåpnes for tofelts trafikk i begge retninger, må det blant annet asfalteres og merkes opp på nytt.

– Det er ganske mye som må gjøres før vi er klare, opplyser byggeleder Linn Kulberg Knutsen.

– Vi jobber også med midtdelerne ved tunnelutløpene, samtidig som signalanlegg, lys, nødtelefoner og kameraer vil bli testet. Dette kan vi kun gjøre med stengt tunnel.

Tåsentunnelen i juni

Statens vegvesen rehabiliterer ti tunneler i Oslo, og arbeidene vil pågå fram til 2020.

Blastningen for trafikantene vil bli tyngst i 2016 og 2017. Da foregår det arbeider i Smestadtunnelen, Granfosstunnelen og Brynstunnelen, og kapasiteten på Ring 3 reduseres med mer enn 50 prosent, opplyser vegvesenet.

Tabellen viser framdriften i prosjektet. Den tyngste perioden for trafikantene vil være fra 1. kvartal 2016 fram til sommeren 2017. Foto: TABELL FRA STATENS VEGVESEN

I juni 2016 starter arbeidene i Tåsentunnelen. Disse vil imidlertid være mindre omfattende enn i de tre øvrige tunnelene. Her vil arbeidene primært foregå om natten, mens elektrotekniske anlegg og styresystemer skiftes ut, melder Statens Vegvesen.

Blant annet skal lys, ventilasjon og sikkerhetssystemer byttes, og nye renseløsninger for vann fra tunnelen og oppgradering av rømningsveier skal på plass. Det skal også legges ny asfalt.

Arbeidene inne i Tåsentunnelen vil i all hovedsak foregå på natten mellom kl. 22.00 og 06.00. Arbeidene med utvidelsen av teknisk bygg vil foregå på dagtid i perioden juni-september 2016.

Fase 1, Vestgående løp nattestengt (mot Smestad):
Oppstart juni 2016, planlagt ferdig februar 2017

Fase 2, østgående løp nattestengt (mot Sinsen):
Oppstart februar 2017, planlagt ferdig oktober 2017

Sommerstenging 2016

– Når selve vegbanen skal repareres er vi nødt til å stenge ett og ett løp om gangen. Trafikken i det stengte løpet ledes da via Rolf Wickstrøms vei og Kaj Munksvei. Dette arbeidet er planlagt utført i juli måned, skriver Statens vegvesen på sine nettsider.

På deler av Ullevålsletta skal entreprenøren bygge riggplass til å sette opp brakker, lagre materiell og utstyr til bruk i tunnelen. Når arbeidet med å rehabilitere tunnelen er ferdig vil området bli satt tilbake slik det var før det ble tatt i bruk.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...