Nordre Aker Budstikke

Stengte veier, støy, og større parkeringsplass

Myrerveien ved Rønningveien - Rønningveien stengt i slutten av juli. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Umulig å ikke legge merke til at det jobbes i gatene på Kjelsås. – Veiene hvor vi etablerer ny grøft stenges, men myke trafikanter og syklister prioriteres, ifølge Vann- og avløpsetaten om arbeidet med utskifting av gamle rør.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.07.2017 kl 22:02

KJELSÅS:Nordre Aker Budstikke har ved flere anledninger skrevet om Vann- og avløpsetatens store og viktige arbeid på Kjelsås. Veldig gamle vannrør skal skiftes ut.

LES OGSÅ: Ikke bare bare, grave opp gata og legge nye rør

Forsinket

Arbeidet, som etter planen skulle vare ett år, og ferdigstilles i slutten av 2017, er forsinket. Noe også Vann- og avløpsetaten informerer om i brev til beboere i området, denne måneden.

– Desember 2017 var målet for ferdigstillelse av grøftene med noe asfaltering våren 2018, men på grunn av sen oppstart blir det forsinkelse av arbeidene. Ny dato for ferdigstillelse er innen mai 2018, skriver blant annet Vann- og avløpsetaten i siste brevet til beboerne.

Utfartsparkeringen

Videre om leien entreprenøren har gjort av Oset utfartsparkering, parkeringen i Midtoddveien ved Kjelsås skole.


– Etter bruk vil Vann- og avløpsetaten jevne ut parkeringsplassen med frest asfalt slik at denne fremstår som bedre enn da vi tok den i bruk. Dette vil også dempe fremtidig støv fra utfartsparkeringen.

Entreprenøren som skifter ut vannrørene - og graver - har leid deler av den store parkeringsplassen ved Kjelsås skole og Oset Vannbehandlingsanlegg. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Vann- og avløpsetaten har allerede satt i stand et parkeringsplatå mellom brakkeriggen til entreprenør og jernbanen.

– Her har vi åpnet veien ned og gravd ut gress og jordmasser slik at området er kjørbart med bil. Området benyttes kun av Implenia (journ. anm. entreprnøren) og stenges med bom. Dette har frigjort plasser på utfartsparkeringen. Vi vil også jevne dette platået med freseasfalt etter at vi er ferdige med våre arbeider, skriver Vann- og avløpsetaten videre.

Og at hele parkeringsområdet dermed får en stor økning i sin kapasitet etter at rørarbeidene er ferdig.


Her nedsiden av utfartsparkeringen ved Kjelsås skole, som nå entreprenøren har utvidet. Foto: VANN- OG AVLØPSETATEN

Endelig utbedring

Vann- og avløpsetaten forteller videre at den opprinnelig hadde planer om å benytte overskuddsmasser fra grøftene til en utvidelse av utfartsparkeringen, men ny informasjon viser at grunnforholdene består av bløt leire etter utgraving for Teknisk Museum.

Derfor blir det ifølge etaten prosjektledelsen i Rentvannsbassenger på Oset vannbehandlingsanlegg som endelig utbedrer parkeringen med asfaltering med videre, når den ferdigstiller sitt anleggsarbeid.

Støymålinger

I tillegg informeres det om at entreprenør Implenia har dispensasjon fra bydelsoverlegen fra støyforskriften innenfor anleggsområdet.

– Men vi prøver å overholde grenseverdiene så langt det er praktisk mulig. Vann- og avløpsetaten skal foreta støymålinger hos de mest berørte naboene og i situasjoner hvor det blir støy. Vi igangsetter derfor støymålinger etter sommerferien i august 2017, skriver Vann- og avløpsetaten videre.

Stengte veier

Og det er vel mange som har lagt merke til at der det jobbes, blir veiene stengt.

– Veiene må midlertidig stenges for biler hvor vi etablerer ny grøft, men myke trafikanter inkludert syklister blir prioritert. Årsaken er at veiene er for smale til å ha forsvarlig sikkerhet med åpen grøft, gjennomkjøring for biler og myke trafikanter.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...