Nordre Aker Budstikke

Sterkt press på å være «vellykket» - flere Nordre Aker-barn sliter psykisk

- Det kan nok oppleves som mer vanskelig å ikke være «vellykket» her.

ILLUSTRASJONSFOTO Foto: Illustrasjonsfoto: Pernille Breili

- Det kan nok oppleves som mer vanskelig å ikke være «vellykket» i Nordre Aker, tror avdelingsdirektør Preben Winger i bydelsadministrasjonen. Nå er psykolog ansatt i skolen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.01.2015 kl 11:10

NORDRE AKER: I slutten av januar foreligger årsmeldingen for Nordre Aker. Som blant annet også forteller om status psykisk helse i bydelen. Men trenden er klar; flere sliter pyskisk i bydelen. Og særlig gjelder det barn og unge.

- Vi merker en økning av folk som strever psykisk. Fra barneskolealder til eldre, skolene melder også om økt pågang av barn og unge som har behov for noen å snakke med. Det er også noe av bakgrunnen for at det var enighet om at vi gjennom budsjettvedtagelsen før jul styrker skolehelsetjenesten med ett årsverk for 2015, forteller avdelingsdirektør Preben Winger i Nordre Aker bydelsadministrasjon.

Vanskelig

Det kan være flere grunner til økningen av barn og unge som sliter psykisk.

- Men det kan nok oppleves som mer vanskelig å ikke være «vellykket» i Nordre Aker, sammenlignet med andre steder. I denne bydelen bor det jo veldig mange ressurssterke og «vellykkede» mennesker, sier Winger.

Fra sakspapirene til budsjettbehandlingen før jul står det også følgende:


«Seksjonen (seksjonen for psykisk helse, journ. anm.) opplever en økning i søknader om psykisk helsehjelp. Det oppleves som vanskeligere å få behandling i spesialisthelsetjenesten og det er ventelister hos de fleste psykologer med kommunal avtale».

«Det er en økning av brukere med dårlig boevne som har behov for forsterket oppfølging i boligen (...) Det er en økning av brukere som ruser seg og som samtidig har en alvorlig psykisk lidelse. Bydelen møter videre utfordringer med stadig «ny-syke» barn/unge».

Psykolog

Det kommer også frem at bydelen har ansatt en psykolog i 50 prosent vikariat, og som skal jobbe opp mot barn- og unge i skolen. Dagens organisering av psykisk helse barn og unge skal også ifølge sakspapirene bli gjennomgått på nytt av bydelen.

SV fikk også flertall i bydelsutvalgsmøtet før jul, om at bydelen utarbeider en redegjørelse for hva som kan gjøres lokalt for å styrke det forebyggende helsearbeidet i alle aldersgrupper - både psykisk og fysisk.

Mer fysisk aktivitet

- Vi ønsker mer tilretteleggelse for fysisk aktivitet i hverdagen, for alle. Nå er kanskje ikke Nordre Aker den bydelen med det største problemet med overvekt, men fysisk aktivitet er også forebyggende for pyskisk helse, sier SVs gruppeleder i bydelen, Hanne Lyssand.


Avisen følger saken når bydelens årsmelding foreligger. Vil du dele din historie med Nordre Aker Budstikke? Ta kontakt med vår journalist.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...