Nordre Aker Budstikke

Stor overraskelse i skoleplanen for Nordre Aker

NY: Høsten 2016 åpner Fernanda Nissen skole i Nydalen. Foto: LARK LANDSKAP

11.500 nye elevplasser i grunnskolen og i videregående skole i den rykende ferske skoleplanen. Nordre Aker-brakker skal bort og nye skoler inn i planen igjen. Indre by fortsetter å vokse, men hva med Nordre Aker?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.05.2015 kl 10:56

NORDRE AKER: Utdanningsetaten har sendt skolebehovsplanen ut på høring, og det foreslås for Oslo å etablere rundt 10.000 nye elevplasser i i grunnskolen og 1 500 elevplasser i videregående skole i planperioden, går det frem av pressemeldingen som ble sendt ut fredag.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Den store overraskelsen for Nordre Akers del, er at prognosene i oslostatistikken, av Utviklings- og kompetanseetaten, viser at elevtallene i ytre by, i motsetning til i indre by, faktisk er i ferd med å stabilisere seg.

Overrasket

– Ja vi er overrasket selv, men vi forholder oss til oslostatistikken. Det ser faktisk ut til at når den nye barneskolen Fernanda Nissen i Nydalen står klar til skolestart 2016, så er behovet dekket for å ta imot Nordre Aker-elever til Nordre Aker-barneskoler, sier direktør i Utdanningsetaten, Harald Øvland.

Likevel, det kan bli litt utfordringer på ungdomsskolenivået og skolekapasiteten der. Utdanningsetaten utreder derfor en løsning for å erstatte utgående paviljong på Nordberg skole.


LES OGSÅ: Planlegger Oslos første idrettsungdomsskole – og de vil inn i disse lokalene i Nordre Aker

Flere skoler

Men selv om det nå ser ut ifølge oslostatistikken til å gå seg litt mer til med hensyn til elevplasser, så er det flere skoler på gang i Nordre Aker, og i henhold til den utsendte skolebehovsplanen, som endelig skal vedtas i Oslo bystyre nærmere juletider.

– Det ligger i planen en barne- og ungdomsskole ved Voldsløkka - riktignok ikke innenfor Nordre Aker, men i grensen. Den har vært ute av planen, men er nå inne igjen, og tidsperspektivet er 2020/2021. I tillegg er det i planene en ungdomsskole i tilknytning til Blindern videregående, legger Øvland til.

– Videre er det også i planen en ny grunnskole i det som er betegnet som «nye» Frysja.

Men det som er en veldig stor nyhet for mange, er nettopp fjerning av klasserom paviljonger.


LES OGSÅ: Kutter 1600 beboere i nye Frysjabyen

Bort med brakker

– Høsten 2016 skal den ene av de gamle paviljongene – med to klasserekker hver – tilknyttet Engebråten ungdomsskole fjernes. Den andre vil bli fjernet noe senere, når vi har funnet en løsning for spesialavdelingen og lærerarbeidsplassene som er i denne i dag, forteller Øvland.

LES OGSÅ: Her gjør de noe for å sikre skoleveiene i Nordre Aker, som aldri har blitt gjort før – Se fullstendig oversikt!

Han fortsetter:

– De andre paviljongene på Engebråten som ble satt opp i tilknytning til utbygging av Kjelsås og Grefsen barneskoler, forvaltes av Undervisningsbygg og planlegges fjernet de kommende årene. De er ikke er ikke nevnt i skolebehovsplanen, og blir inntil videre stående, sier Øvland.


– Vi vurderer videre hvordan behovet skal dekkes på en god måte, avslutter han.

Høringsfristen for skolebehovsplanen er 19. juni.

Her kan du lese hele planen for Oslo.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.


Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...