Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

– Store ødeleggelser - vi bærer ut hardt skadde mennesker

FJELLKLATRER: Teodor Glomnes Johansen (23) er midt i jordskjelvet i Nepal. – Det er tøft og veldig tungt! Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE/PRIVAT/ARKIV

Teodor Glomnes Johansens (23) fra Ullevål, som er på Mount Everest for å bestige fjellet, rapporter fra basecamp. NTB melder om flere døde i fjellklatrercamp-området.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.04.2015 kl 09:55

NORDRE AKER/ULLEVÅL/NEPAL: Skredet som er utløst på grunn av jordskjelvet i Nepal er ifølge Teodor Glomnes Johansen (23) mye større enn man først antok. Teodor, som er på Mount Everest for å bestige fjellet, rapporter fra basecamp.

Store ødeleggelser

– Det er større ødeleggelser enn vi trodde, og store redningsaksjoner i fjellet der campene er. Leger og helsepersonell er på plass. Vi hjelper alle til så godt vi kan, sier Teodor på telefon til Nordre Aker Budstikke lørdag klokken 12.00.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Det er flere camper i området - med fjellklatrere.

Hard skadde mennesker

– Vi bærer ut hardt skadde mennesker, menn, kvinner, sherpaer side om side. Det er mye snø og en kaotisk situasjon. Dette er veldig tøft og tungt. Vi vet jo ikke om det kommer flere skred heller, og alle hjelper til med å evakuere, sier Teodor.

Han vet ikke om noen er døde som følge av skredet. Men like før klokken 13.00 lørdag, melder VG via NTB om at åtte personer skal ha omkommet i snøras ved basecamp for fjellklatrere ved Mount Everest.

Det er som nevnt flere camper i området der Teodor er, både lenger opp i fjellet og i andre områder. Ifølge Teodor så er det usikkert på om - og eventuelt hvor mange - andre nordmenn som er i de forskjellige fjellklatrercampene.

Les også: Hanne Kristin Rohde: Jeg skulle få kjørt meg langt forbi min daglige tålegrense.

Usikkert til

– Men noen av campene ligger mye mer utsatt til enn der vi har holdt til, i forhold til skredet som har gått, sier Teodor.

Det var lørdag morgen avisen først skrev om Teodor midt i jordskjelvet i Nepal. Teodor Glomnes Johansen fra Ullevål er i Himalya, i sitt forsøk på å bestige Mount Everest.
Teamet til Teodor Glomnes Johansen er nå i Mount Everest Basecamp og opplevde lørdag formiddag det kraftig jordskjelvet som har rammet Nepal i dag.

Paniske tilstander

– Vi var i teltet og spiste mat da hele bakken begynte å riste vanvittig. Vi løp ut for å få folk ut av teltene, og ble møtt av en enorm hvit vegg av snø, forteller Johansen.

Raset har gått fra Everests nabofjell Tomori, forteller Johansen på telefon til Nordre Aker Budstikke fra Basecamp. Raset gikk rundt klokken 08 norsk tid, lørdag morgen.

– Hele Base Camp her er dekket av snø, sier han.

Han forteller at flere telt er fullstendig knust av snømassene.

– Da vi så raset var det bare å hive seg inn i teltene og gå i forsvarsstilling. Vi har et bord i teltet om vi la oss under. Det var en ekstremt ubehagelig opplevelse, og vi kunne føle på at det er store krefter i sving, sier han.

– Vi var på grensen av panikk.

«Et jordskjelv med en styrke på 7,7 har rammet det sentrale Nepal. Skjelvet lørdag formiddag hadde sitt episenter om lag 80 kilometer øst for byen Pokhara, og det var så kraftig at rystelsene kunne merkes i New Delhi og flere andre byer i nabolandet India» melder NTB. VG skriver lørdag morgen at flere bygninger har kollapset i Katmandu.

Les hele saken her.

Havnet midt i dødsskred i fjor

I sitt forsøk på å bestige Mount Everest på denne tiden i fjor, havnet Teodor Glomnes Johansen midt i den verste skredulykken på Mount Everest, noen gang. Da mistet 13 sherpaer livet i raset. Ulykken ble markert både i Basecamp og i Katmandu tidligere denne uka.

Her kan du følge Teodor Glomnes Johansens bevegelser i Himalaya på kart!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...