ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Støre varsler nye koronatiltak tirsdag

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) kommer med nye tiltak tirsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB (Arkivfoto)

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) bekrefter overfor TV 2 at det kommer nye koronatiltak tirsdag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.11.2021 kl 20:53

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NORGE: Statsministeren skal redegjøre for Stortinget om koronasituasjonen. Der vil han komme med nye tiltak som kommer i tillegg til tiltakene som allerede er iverksatt på grunn av den nye koronavarianten omikron.

– Vi har et klart budskap når jeg skal redegjøre i morgen. Både på det vi gjør nasjonalt, og strategien på vaksinering. Vaksinering er det viktigste vi kan gjøre nasjonalt og i kommunene. Jeg tror også med det nye viruset, om det skulle komme til Norge, er vaksinering en hovedstrategi, sier han til TV 2.

Koronapressekonferanse

Regjeringen har kalt inn til en koronapressekonferanse etter Støres redegjørelse. Det er ventet at redegjørelsen, som starter klokken 10 tirsdag, vil ta rundt to timer. Etter det vil Støre og helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) møte pressen.
Også helsedirektør Bjørn Guldvog og FHI-direktør Camilla Stoltenberg deltar på pressekonferansen.

Det har fra før vært varslet at Folkehelseinstituttet (FHI) og Helsedirektoratet har gitt regjeringen anbefalinger om regionale og nasjonale tiltak.

Kan komme nasjonale tiltak

Helsedirektør Bjørn Guldvog sier at det kan komme tiltak på grensa og nasjonale tiltak.
Før helgen ble det innført innreisetiltak, blant annet at alle reisende fra åtte land sør i Afrika må i karantene ved ankomst til Norge.

ANNONSE

Mandag ble isolasjonstiden forlenget til sju dager for dem som tester positivt og som kan være smittet med omikron. I tillegg må husstandsmedlemmer og andre nære personer i smittekarantene i ti dager.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE