Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Storo størst i Oslo

Senterleder Unni M. Aasgaard leder Oslos største kjøpesenter på omsetning. Her ved annen anledning og kåret til byens beste kjøpesenter. Foto: ARKIV/NORDRE AKER BUDSTIKKE

Tallene er på plass. Storo Storsenter fortsatt størst i Oslo.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.01.2016 kl 11:31

STORO: 2015 endte med en omsetning på 2,228 milliarder for Storo Storsenter. Det er en økning på 4,3 prosent fra 2014.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Foran CC Vest

Nå er alle tallene for de største kjøpesentrene på plass, topp 60 i Norge.

Storo Storsenter er igjen størst i Oslo, foran CC Vest med 2,117 milliarder kroner i omsetning og Oslo City med 1,85g milliarder kroner i omsetning i 2015.

Totaltsett havner Storo på en sjuendeplass blant landets 60 største kjøpesentere. Det er samme plassering senteret havnet på i 2014.


Utenfor Oslo landet Sandvika Storsenter på 3,269 milliarder kroner i omsetning, og er med det størst i landet. Men de opplevde kun 0,8 prosent økning fra 2014. Strømmen Storsenter inntar tredjeplassen nasjonalt, og kan notere 3,021 milliarder i omsetning, som er hele 7,8 prosent opp fra 2014.

Nest størst i Norge er Lagunen Storsenter i Bergen, som med 3,135 milliarder, og en omsetningsøkning i fjor på 1,7 prosent, puster Sandvika i ryggen.

STEM NÅ! Her er finalistene til Årets Navn i Nordre Aker! Les mer og stem her!

– Befester posisjonen

– Vi befester vår posisjon som Oslos største senter i omsetning og antall butikker. Rangeringen blir utarbeidet av analysefirmaet Kvarud Analyse hvert kvartal og det er alltid en spenning å se om vi slår CC Vest, en av våre største konkurrenter, sier senterleder Unni M. Aasgaard ved Storo Storsenter.

Nordre Aker Budstikke var også i kontakt med Aasgaard rett etter jul.

Fornøyd med julehandelen

– Vi er veldig fornøyde med året sett under ett på sammenlignbare arealer og butikker. Uke 53 ble en veldig bra uke for oss, med totalt 34.153.832 kroner. Så vi er fornøyde med julehandelen, sa Aasgaard første mandag i det nye året.

– Det ser ut til at Black Friday, 27. november, flyttet en del omsetning fra desember til november. I tillegg til at nok mange ventet med å handle julegaver i siste liten, sa Aasgaard.

Hun nevnte også netthandelen.

– Hvis du skal være sikker på at julegavene skal komme frem til jul fra nettbutikker, så har nettbutikkene frister mellom 15.12. og 17.12. Dette er datoer som en del leietagere merker vil jeg tro.

Parkeringsrekord

Ikke bare omsetningsrekord i forbindelse med julen, men også parkeringsrekord.

– Vi har erfart denne julen å sette rekord i antall parkerte biler i anlegget vårt, vel 6000 biler i parkeringsanlegget i tillegg til utomhus plasser, i løpet av én dag, fortalte også Aasgaard.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:


Kilde: Kvarud Analyse
a) Annen virksomhet omfatterer bl.a post- og banktjenester, bingo, bowling, badeland, kino, meglervirksomhet, lege- og tannlege etc.
1) Senteret er under prosjekt.
2) Senteret reåpnet 2. oktober 2014 med mange nye butikker.
3) En betydelig utvidelse ble ferdistilt 20.november 2014.
4) Senteret reåpnet 12. november 2015 med over 20 nye butikker.
5) Etter flere år med ombyggingsarbeid gjenåpnet Aker Brygge en del butikker i juli 2014. Hele handelstilbudet ble åpnet 25. oktober 2014.
6) Senteret åpnet 13. november 2014.
7) Senteret er under utbygging.
8) Senteret reåpnet 1. desember 2014 etter omfattende utbygging.
9) Østbanehallen åpnet 5. februar 2015 etter ombygging og oppussing.
10) Senteret er under prosjekt.
11) Senteret åpnet 11. november 2014.

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...