Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Storslagen korseier i Tyskland: – Vi følte oss som superstjerner!

Det Kvindelige Studenters Sangforening (KSS) utkonkurrerte kor fra hele verden. Foto: PRIVAT

I helgen gikk Kvindelige Studenters Sangforening (KSS) fra Universitetet i Oslo av med seieren i den prestisjetung korkonkurransen, European Choir Games, i Tyskland.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

TÅSEN/TYSKLAND: Lill Annette Rosenkilde Aulie (39) som har jobbet på Korsvoll skole i mange år, fikk oppleve et minne for livet da koret hennes vant dobbeltseier i den store konkurransen som i år var i Magdeburg, Tyskland.

Prestisjetung tittel

KSS, ledet av dirigent Marit Tøndel Bodsberg, deltok i klassene, såkalt Grand Prix-konkurranse, for blandede-, manns- og kvinnekor og i den prestisjetunge klassen for folklore.

Det ble storslagen seier da koret presterte stort og vant i begge klasser. Koret har nå tittelen "Winner of Grand Prix of Nations Folklore".

Det var krevende repertoar med musikk av blant andre Fartein Valen, Franz Schubert og avansert folkesang. Dette imponerte dommerne som i Grand Prix of Nations vurderer korene basert på intensjon, klangkvalitet, trofasthet til notene og helhetlig kunstnerisk uttrykk.

LES OGSÅ: Tåsen danser med Ullevål

Med flere sterke kor i den første blandende-kor konkurransen var spenningen stor under premieutdelingen lørdag formiddag.

PR-sjefen for KSS, Mette Ingstad, forteller at da dommeren ropte ut den norske vinneren kunne koret endelig slippe jubelen løs og løpe opp til scenen for å motta sin første premie.

Hun legger til at det ble stor stas da det norske flagget ble heist og man kunne høre "Ja, vi elsker" gjennom høyttalerne.

Den andre seieren var en folklorefinale hvor det var hele 15 konkurrerende kor fra blant annet USA, Tyrkia, New Zealand, Kina og Sør Afrika som deltok. Pyntet i bunad fikk koret vist stor variasjon både i repertoar, klang og uttrykk.

LES OGSÅ: Tåsenjentene i rampelyset

Dobbeltseier og flaggheising

Nok en gang fikk et jublende KSS ta scenen til premieutdeling, flaggheising og nasjonalsangen.

– Det var helt utrolig moro å vinne dobbeltseier! Det var helt ufattelig!, sier Lill Annette.

– Vi følte oss som superstjerner da vi sang nasjonalsangen på scenen med flaggheising og det hele, og ikke bare en gang, men to ganger! Vi har en fantastisk dyktig dirigent, som får frem det beste av alle musikalsk.

Lill Annette sier at koret har tidligere prestert i andre konkurranser, med blant annet seier i Syng for oss i Bergen i 2012, 3.plasser i Grieg Internasjonale Korfestival i Bergen i 2009 og Let the Peoples sing med NRK i Manchester i 2011.

LES OGSÅ: Nybygg på tre etasjer i skolegården på Berg

120-årsjubileum

Korets suksess stopper derimot ikke her:

– Vi skal ha to cd-innspillinger til høsten med variert repertoar, i tillegg til at vi har 120-årsjubileum i år, sier Lill Annette.

– Vi har allerede hatt jubileumskonsert, men det blir også Luciakonsert i Oslo Domkirke og julekonsert i desember.

Hun forteller at hun selv har vært med i koret siden 2000, og at det er så gøy å være med at det er vanskelig å slutte.

– Når koret i tillegg har et veldig godt sosialt miljø der alle bidrar, vil denne opplevelsen stå som et minne for livet for oss!

LES OGSÅ:

Gladnyhet for deg som liker kaffe, suppe og retromøbler

Her kommer Oslos helt nye skiløyper

Hvor ligger egentlig Frysja?

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...