Nordre Aker Budstikke

Stort smitteutbrudd på BI

Hurtigtest-stasjonen ved Handelshøyskolen BI i Nydalen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Totalt 110 smittetilfeller knyttes til et smitteutbrudd på BI i Nydalen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.09.2021 kl 16:56

NYDALEN: Det bekrefter bydelsoverlege Tom Sundar overfor Nordre Aker Budstikke fredag ettermiddag.

Tilfellene settes i forbindelse med den gjennomførte fadderuken ved skolen.

– Fadderuken førte til mye mingling. Naturlig nok blir det en del smitte når det er en del sosiale arrangementer, sier Sundar.

Bydelsoverlege i Nordre Aker, Tom Sundar. Foto: Christian Fredrik Borg

Studentene er bosatt i forskjellige bydeler. Bydelsoverlegen kan derfor ikke si noe om fordelingsmønsteret per bydel. Ifølge Sundar trekker imidlertid utbruddet opp smittetallene i Nordre Aker.

Tiltak innført

– BI følger dette opp på en veldig god måte. De har innført gode systemer for testing. Det er etablert testtelt utenfor lokalene der studentene kan få gratis hurtigtest, opplyser Sundar.

Bydelsoverlege Sundar og assisterende bydelsoverlege Anders Danielsen Lie har begge vært involvert i saken.

– Vi har gitt smittråd. De har blant annet innført tiltak for å sikre tilstrekkelig avstand på forelesninger og i lesesaler, sier Sundar til Nordre Aker Budstikke.

– Er stenging vurdert?


– Nei, det er ikke aktuelt når vi ser at smittetallene går ned, svarer bydelsoverlegen.

Teststasjon på Handelshøyskolen BI. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Forventer flere tilfeller

Flest tilfeller ble registrert i forrige uke og begynnelsen av denne.

– Så langt i dag har vi fått melding om to tilfeller. I går var det kun ett. Onsdag var det ti. Jeg tror toppen er nådd og at dette vil roe seg. Vi har god dialog med BI, og de tar det på største alvor.

Det første tilfellet ble meldt 20. august.


– Jeg tror vi må forvente noen flere tilfeller i dagene som kommer, men tror vi vil se en nedgående trend. Det håper vi.

Arrangementer i fadderuken

Totalt er elleve personer registrert som nærkontakter.

– Mange av de som har vært i kontakt med indeksene, er vaksinert.

Det skal ha blitt avholdt flere arrangementer i fadderuken, ifølge bydelsoverlegen.

– Jeg kan ikke finne fellesnevner blant de smittede. Jeg har inntrykk av at det har vært flere mindre arrangementer. Det har ikke som jeg vet om vært noen stor mønstring som smitten kan tilbakeføres til, sier Sundar.


Og avslutter:

– Vi har fått tilbakemeldinger fra HR på Bi om at studentene tar det på alvor og samarbeider rundt testregime. Det synes jeg er veldig positivt.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...