Nordre Aker Budstikke

Stortingspolitiker søker sommerjobb i kommunen

I dag: Stortingspolitiker og tidligere finansbyråd Kristin Vinje (H) på vei inn til «grilling» - hun har nemlig søkt sommerjobb i Sommerskolen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.03.2014 kl 14:32

KORSVOLL/OSLO: Er du nervøs?

- He he, nei det er jeg ikke, smiler stortingsrepresentant og tidligere finansbyråd, Kristin Vinje (H), fra Korsvoll, før hun forsvinner inn til intervju med de to representantene fra Utdanningsetaten og Sommerskolen.

Avisen tar en prat med Vinje etter intervjuet.

- Ble du grillet?


-  Neida, det var en hyggelig prat med rektor Kirsten Riise i Sommerskolen og fagkosulent Maria Kvellestad Isaksen, forteller Vinje.

Hva spurte Utdanningsetaten om?

- De spurte om motivasjonen for å søke, hva jeg kan tilby og hvilke fag jeg ønsker å undervise i. Og det er jo realfag, svarer Vinje.

- Jeg fikk inntrykk av at de virkelig brenner for å lage et godt innhold i skolen og var opptatt av å eventuelt bruke meg der jeg kunne gjøre aller best nytte for meg, sier Vinje.

Hun tror det gikk, og hun håper og tror på at hun får et tilbud om jobb.

Den tidligere finansbyråden i hovedstaden har selv en doktorgrad i kjemi og har jobbet som forsker i mange år. Så nok realfagkompetanse skal det vel ikke skorte på. I tillegg er Vinje fraksjonsleder for Høyre i Stortingets kirke-, utdannings og forskningskomite, så skolepolitikk er noe hun jobber med til daglig.


- Hvorfor?

Hvorfor søker du jobb i Sommerskolen - «PR-stunt»?

Nei absolutt ikke! Jeg ser på dette som en flott mulighet til å få tatt pulsen på norske skoleelever. Jeg var både lærervikar og jobbet som leder på Ruseløkka fritidsklubb mens jeg studerte, og jeg var sommerpatrulje ved kommunens feriekoloni i Stavern, kan Vinje fortelle.

- Jeg hadde faktisk i utgangspunktet tenkt til å bli lærer da jeg studerte realfag - så ble det altså forskning. Jeg har jo også mange kontakter på Universitetet og andre steder, så jeg tenker at jeg eventuelt kan bidra med alternative innspill i realfagene, sier Vinje.


- I tillegg har jo stortingspolitikere ganske lang «ferie», så jeg tenkte at det kunne være ok å bruke noe av sommeren på å komme enda nærmere det jeg jobber med til daglig, sier Vinje.

Vinje forteller at hun har søkt jobb for en uke eller to, og at hun ikke søker om å få jobb ved noen spesiell «base» i Sommerskolen.

Når får du svar på om du har fått jobben eller ikke?

- Det regner jeg med å få ganske snart!


 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...