Nordre Aker Budstikke

Studentboliger og ny stor-skole ved Akerselva

Det er Gjerdrums vei 12 (eiendommen til høyre på bildet) som Avantor ønsker omregulert. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Avantor ønsker å omregulere det gamle industribygget i Gjerdrums vei 12 til 230 nye studentboliger, en skole for 700 elever, eller kontorer. Det planlegges også over 400 studentboliger på nabotomta.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.02.2016 kl 11:33

NYDALEN: Forslaget ble nemlig vedtatt detaljregulert i bystyret 26. august.

Adressen planområdet omfatter, går over fire eiendommer, blant dem tidligere «Nydalens Compagnie Bomullsspinner», med adresse Gjerdrums vei 12. I all hovedsak er eiendommene eid av Avantor.

Gjerdrums vei 12 ligger tett på Akerselva. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Årsaken er blant annet at bygningsmassen har uhensiktsmessige planløsninger. For at den skal kunne bli aktuell for større leietakere må bygget oppgraderes innvendig.

Avantor ønsker fleksibilitet til å gjøre om bygget i takt med etterspørselen – enten det er snakk om boliger eller utdanningsformål.


Omreguleringen vil kunne legge til rette for tre ulike hovedformål: 230 nye studentboliger, en videregående skole eller høyskole for cirka 700 elever, eller kontorformål.

Bevarer bygningsmassen

Deler av eiendommen Gjerdrums vei 12 som Avantor ønsker å omregulere. Innerst ses bygningen som i dag benyttes av blant andre Heltberg gymnas. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

I tillegg kan det innarbeides «ulik publikumsrettet virksomhet som forretning, bevertning og annen offentlig eller privat tjenesteyting (helse, trening, kultur)» i førsteetasje.

Eksisterende bebyggelse foreslås regulert til «bevaring av kulturmiljø». Det går videre fram at forslaget ikke innebærer noen vesentlige endringer i bebyggelse, landskap, vegetasjon eller grøntstruktur.

Eiendommen, som ble overtatt av Avantor i 1996, er flere ganger ombygget for å tilpasses ulike leietakere. Det mest omfattende da Heltberg gymnas flyttet inn for snart ni år siden.

Bydel, byråd og etaten er positive

Deler av Gjerdrums vei 12 sett fra andre siden av Akerselva, omtrent der studenboligutbyggingen i Gjerdrums vei 10 B, C og E er planlagt. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Både Bydel Nordre Aker og byrådet er positive til forslaget, og at fleksibiliteten gjør at bygget kan tilpasses etter behov.

Plan- og bygningsetaten har også i all hovedsak støttet planforslaget, som generelt vurderes å være i tråd med overordnede planer og mål. De foreslåtte formålene vil etter etatens syn bidra til en positiv stedsutvikling som kan gi mer liv i denne delen av Nydalen, skriver nettstedet NE Nyheter.

Siden bygget ligger langs Akerselva, må det gjøres nødvendige støyreduserende tiltak slik at nivåene kommer innfor de krav som gjelder for boliger og undervisningslokaler.


Les hele planen som er vedtatt hos Plan- og bygningsetaten. Klagefrist for vedtaket er 2. november..

Studentboliger på andre siden av elva

Ny situasjon sett fra turstien langs vestsiden av Akerselva. Ny bebyggelse er oppført i skråningen bak eksisterende bevaringsverdige bebyggelse i Gjerdrums vei 10 A og B, og eksisterende P-plass er erstattet av grønne uteoppholdsarealer. Foto: ARCANSA AS (FOTOMONTASJE)

Avantor er også i gang med å omregulere eiendommen rett over Akerselva, Gjerdrums vei 10 B, C og E til studentboliger. Her foreligger flere alternative forslag, blant annet ett med tre nybygg på 11-13 etasjer som vil gi 460 nye studentboliger på denne eiendommen. Nordre Akers bydelsutvalg støtter imidlertid et alternativt forslag der en av de foreslåtte høyblokkene reduseres i størrelse noe som vil gi totalt 347 nye studentboliger.

De eksisterende, gamle industribyggene i Gjerdrums vei 10 B og C forelsås bevart, men omgjort til studentboliger. Turveien og grøntstrukturen langs Akerselva bevares i begge forslagene.

Planforslaget for Gjerdrums vei 10 B, C og E er, med endringer etter offentlig ettersyn tidligere i år, planlagt sendt til behandling i byrådsavdelingen i slutten av oktober.


LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...