ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Bekrefter fredag:

Styrker testtilbudet i Nordre Aker

Teststasjonen for koronaviruset på Blindern Campus ved Universitetet i Oslo blir nå åpen for drop-in for alle fem dager i uka. Her er er teststasjonen fotografert i mars i år. Foto: Terje Pedersen / NTB (Arkivfoto)

Flere har etterlyst bedre koronatest-kapasitet i Nordre Aker. Fredag ettermiddag bekrefter bydelsoverlegen at tilbudet styrkes med en drop-in-teststasjon på Blindern – med åpningstider fem dager i uka.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.12.2021 kl 17:38

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BLINDERN: Smittetallene i Oslo den siste uken har vært de høyeste gjennom hele koronapandemien. Oslo kommune melder at det for tiden er stor pågang på både stasjonære og drop-in teststasjoner i byen. Det er Helseetaten som sentralt styrer testkapasiteten.

Flere innbyggere har reagert på at det ikke lenger er en egen koronateststasjon i Nordre Aker, og i november forklarte Helseetaten hvorfor det er slik, i Nordre Aker Budstikke.

Også bydelsoverlege Tom Sundar i Nordre Aker forteller at han har fått henvendelser fra innbyggere om dette den siste uken. Han understreker at selv om smittetallene i Oslo øker, er Nordre Aker bydelen med det laveste smittetrykket per nå. Bydelen har likevel vært i dialog med Helseetaten om å styrke det lokale testtilbudet.

Og fredag ettermiddag kommer bekreftelsen. SiO Helses teststasjon på Universitetet på Blindern oppskalerer til fem dagers drift. Her er det åpent for drop-in-testing for alle innbyggere i Nordre Aker, og andre bydeler. I første omgang er åpningstidene 08.15-15.15.

SiO Helses teststasjon driftes på oppdrag fra Helseetaten i Oslo kommune, og er nå den første eksterne aktøren som blir bedt om å skalere opp sin kapasitet, opplyser Bydel Nordre Aker.

Teststasjonen på Blindern. Her fra tidligere i år. Foto: Petter Sandberg/SiO

ANNONSE

Flere testmuligheter

Bydel Nordre Aker er involvert i driften av Feberpoliklinikk vest på Skøyen, sammen med nabobydelene. Sundar opplyser at innbyggere som har tatt kontakt med ham opplever at kommunens testtilbud utenfor bydelen, er for langt unna.

Han viser til at det også er flere teststasjoner som tilbyr drop-in i nærheten av Nordre Aker, slik som Adamstuen teststasjon, Linderud senter og Vinkelplassen i Majorstuekrysset.

Bydelen jobber imidlertid for å øke testkapasiteten lokalt, og sikre et godt nok testtilbud til egne innbyggere. Med økt smitte øker også behovet over hele byen.

Høyest andel vaksinerte i Nordre Aker

I saken i november svarte Elisabeth Vennevold, koordinator for TISK+V i Oslo kommune, følgende på hvorfor det ikke er testmuligheter i Nordre Aker:

ANNONSE

Bydelsovelege Tom Sundar i Bydel Nordre Aker. Foto: Legeforeningen

– Det er kun tre bydeler som har stasjonære, kommunale teststasjoner. Vi mener kommunen er godt dekket, også Nordre Aker. Det er ikke planlagt noen teststasjon i Nordre Aker, men det er mulig å benytte en mobil enhet dersom smittesituasjonen i bydelen skulle tilsi at det er relevant.

– Jeg må bare gjenta det Vennevold sa. Det er Helseetaten som planlegger og tar avgjørelser på hvor teststasjonene skal være. Nå som vi får et femdagers testilbud på Blindern, blir det et kjærkomment tilbud til både våre innbyggere og innbyggere i andre bydeler, sier Sundar.

– Innbyggere som har kontaktet oss frykter at begrenset testkapasitet i Nordre Aker, kan gjøre at smittetallene i bydelen fremstår lavere enn de egentlig er. Har de et poeng?

– På det er svaret nei. Vi har ingen indikasjon på at det er store mørketall. Lavere smittetall i Nordre Aker er ikke fordi folk ikke tester seg. Min erfaring er at folk i bydelen er veldig ansvarlige og oppsøker testtilbudet som finnes, sier bydelsoverlegen.

ANNONSE

Han viser også til at Nordre Aker er bydelen med høyest vaksinedekning. Av alle innbyggere over 12 år er 90 prosent nå fullvaksinerte, mens andelen som er full- eller delvaksinerte er hele 93,4 prosent.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE