Nordre Aker Budstikke

Styrker ungdomsarbeidet med 400.000 kroner

Et langt fakkeltog med Ullevål-ungdom gikk gjennom Nydalen. Det imponerte lokalpolitikerne. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Bydelspolitikerne kommer Ullevål-ungdommene i møte, og flytter nesten en halv million i bydelsbudsjettet for å styrke kultur- og det forebyggende arbeidet i bydelen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.12.2016 kl 10:20

NYDALEN: 50-60 Ullevål-ungdommer gikk i fakkeltog før BU-møtet i Nydalen torsdag kveld.

Selv om avdelingssjef for Oppvekst, Trine Køhncke Urholt, prøvde å berolige med at det ikke er foreslått å kutte noe til ungdomsarbeidet i bydelen, er ungdommene misfornøyde med at det vil bli endringer.

Etter 2016 bortfaller nemlig et treårig tilskudd på omlag 450.000 i året fra Bufdir, og driften flyttes fra den private aktøren Iclub til Bydel Nordre Aker.

LES HVA BYDELEN MENER: Styrker tilbudet ved Abelloftet i 2017

Trine K. Urholt. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Tett knyttet til dem som jobber der

– Vi elsker å snakke med de som jobber der, og får mange gode tips og råd om alt mulig. De driver stedet på en veldig bra måte, og gir oss lyst til å være på Abelloftet. Magnus og King en stor del av Abelloftet og har blitt tett knyttet til oss. Mye av grunnen til at vi kommer dit er på grunn av dem, sa Jens Andreassen, en av ungdommene som sitter i Abelstyret.

Magnus Ormåsen uttalte tidligere torsdag at de som driver Abelloftet, og ungdommene, ikke er tatt med på råd i forbindelse med at tilbudet skal legges om.

Han understreket imidlertid i BU at samarbeidet med bydelens ansatte i forebyggende- og kulturseksjonen er svært godt.

– Det er ikke noe krav fra oss at tilbudet på Abelloftet skal drives privat. Da vi foreslo kulturhus på Abelloftet ønsket vi et kommunalt tilbud. Det var bydelen som ønsket et anbud med private aktører, sier Ormåsen.


Han understreker at både han og King Ho Wong, som han driver tilbudet sammen med, gjerne vil fortsette i kommunal regi.

Magnus Ormåsen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Imponert

Ungdommene ved Abelloftet har denne uken sendt mailer og meldinger til lokalpolitkerne. Flere av BU-medlemmene forteller Nordre Aker Budstikke at trykket av henvendelser har vært stort.

– Vi er veldig imponerte over engasjementet fra ungdommene, kvitterte BU-leder Per H. Christiansen.

I budsjettmøtet torsdag gikk et enstemmig BU inn for et verbalvedtak om driften av Abelloftet, som sier:


«Bydelsutvalget forutsetter at de endringer som dette innebærer, gjøres i samarbeid med brukerne og forankres hos bydelsutvalgets kultur- og oppvekstkomite. Bydelsutvalget forutsetter at dette viktige tilbudet ikke blir svekket.

Bydelsutvalget forutsetter at det samarbeides med IClub i en overgangsperiode og at driften av Abelloftet behandles i kultur- og oppvekstkomiteen så snart som mulig.

Bydelsutvalget forutsetter at eventuell omdisponering av midler gjøres innenfor det vedtatte budsjettet».

Ungdommene gikk gjennom BU-salen før møtet. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Setter av penger

Og de 'eventuelle omdisponeringene' ble gjort. SV og Venstre fremmet forslag om å avsette 400.000 kroner til Kulturenheten, og Forebyggende barne- og ungdomsarbeid. Et enstemmig BU gikk inn for å flytte på pengene.


Hvordan pengene skal brukes er det opp til bydelsadministrasjonen og kultur- og oppvekstkomiteen å avgjøre.

(Slik ble det omdisponert: Bystyret vedtok 14. desember å reversere et foreslått rammekutt til bydelene, det betyr at Nordre Aker får utvidet budsjettrammen med 111.000 kroner mer enn først forespeilet. Disse ønsket bydelsadministrasjonen å bruke til kompetansemidler. BU tok 400.000 fra en totalpott på 436.000 avsatt til kompetansemidler, til å styrke Kulturenheten og Forebyggende barne- og ungdomsenhet.)

Vil sikre drift av ungdomstilbud

BU vedtok også et verbalvedtak der de ber bydelsasministrasjonen lage en sak om driften av ungdomstilbudene i bydelen, herunder langsiktig finansiering av tilbudene, slik som blant annet ved Glasshuset, Abelloftet og Trikkehallen i løpet av 2017. Dette for å forhindre at man senere kommer i en liknende situasjon der fritidstilbudet til bydelens ungdom blir satt i fare.

Ingen endringer

Foruten de 400.000 kronene som ble flyttet på, vedtok bydelsutvalget bydelsbudsjettet slik det ble lagt frem av bydelsdirektøren.

Bydelens økonomiske netto budsjettramme for 2017 er på over 1,5 milliarder kroner, og er fordelt slik på de fire funkjsonsområdene «Administrasjon og fellestjenester», «Barnehager» og «Oppvekst», «Helse og omsorg» og «Sosiale tjenester og ytelser»:

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...