Nordre Aker Budstikke

Sunniva (82) ble meid ned på fortauet av løpsk hest med vogn

AKER: Helt siden torsdag til tirsdag, har Sunniva Gåsemyr ligger på Aker Sykehus, etter å ha blitt nedløpt av løpsk hest med vogn. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

De to eldre damene spaserte på fortauet, like ved Sognsvann, med hver sin rullator. Så smalt det, og Sunniva Gåsemyr (82) lå på bakken med brukket kragebein og knust rullator. – Jeg husker jeg hylte av smerte, sier hun.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.06.2015 kl 18:25

SOGNSVANN: Torsdag forrige uke tvitret politiet at de var ved Sognsvann for å få kontroll på en hest som løp løpsk.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Knuste rullatoren

I denne spesielle hendelsen var den skadde 82 år gamle Sunniva Gåsemyr, fra Ullevål.

Sammen med sin venninne Karin Kanter (89), også hun fra Ullevål, var de ute på en av sine mange spaserturer. Med rullatorer.

– På fortauet langs Sognsveien er det akkurat plass til to rullatorer i bredden, smiler Sunniva tappert fra sykesengen.


Hun har hatt maks uflaks. For det å bli nedrent av en løpsk hest med vogn, på et fortau i Oslo, tilhører sjeldenhetene.

– Men jeg trøster meg med at det kunne gått så veldig mye verre, selv om dette var en helt vill opplevelse. Jeg har et brukket krageben og er kraftig forslått, men tenk hvis det for eksempel hadde vært en barnehage gående på fortauet der, sier Sunniva fra sengen på Aker sykehus.

– Rullatoren min ble jo helt knust i sammenstøtet, legger hun til.

Sjokkopplevelse

Gåsemyr har ligget på sykehus siden torsdag, men selv om hun snart blir skrevet ut, kan hun ikke reise hjem.


– Jeg klarer meg jo ikke selv med høyrearmen ute av funksjon, så vi får se hvor de finner ut at de skal gjøre av meg, sier hun.

Karin Kanter, Gåsemyrs venninne, oppsummerer hendelsen.

– Vi spaserte altså på fortauet. Så hørte jeg en forferdelig høy lyd, og rakk å snu meg litt bakover for å se. Det var det jeg rakk før hesten med vogn feide gjennom oss og rev Sunniva i bakken, forteller Kanter.

– Det var en skikkelig sjokkopplevelse. Det ble mange folk og mye rundt oss. Og det tok ikke mange minuttene før nødetatene var på plass, roser Kanter.

Ifølge Kanter og hennes opplysninger i etterkant av hendelsen, er både hest og eier identifisert, men det vil ikke politiet bekrefte.


LES OGSÅ: Marte skulle levere datteren i barnehagen, havnet i militærøvelse: – Jeg ble helt sjokkert

Sak opprettet

– Vi kan bekrefte hendelsen, og at en person ble skadd som følge av den løpske hesten med vogn. Vi har også opprettet sak, og hendelsen vil bli etterforsket, sier politiførstebetjent Knut Hernes ved Majorstuen politistasjon.

Likevel, hverken Karin eller Sunniva har tenkt til å slutte å gå på tur i samme område.

– Men for mitt vedkommede, så klarer jeg fortsatt knapt å stå på bena nå. Så det blir ikke med det første, sier Gåsemyr.

– Har du hørt noe fra hesteeier i etterkant av hendelsen?


– Nei, jeg har ikke hørt noe. Kunne jo kanskje beklaget hendelsen da. Men jeg er jo like glad i hester fortsatt, helt nydelige dyr. Selv om dette var en forferdelig opplevelse, sier hun.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...