Nordre Aker Budstikke

Sven (60) har blitt ridder

RIDDER: President i Røde Kors, Sven Mollekleiv, ved tidligere anledning, hvor tre nabogutter leverte innsamlede penger rett på døra hos Mollekleiv. De fikk diplom av "sjefen" i Røde Kors. fra v.: Tinius, Noah og Mikkel. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA/ARKIV

Ikke bare er han president, i Norges Røde Kors, nå er han også utnevnt av Kongen til St. Olavs Orden, Ridder av 1. klasse.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KJELSÅS: Grunnlovens § 23 bestemmer at «Kongen kan meddele Ordener til hvem han for godt befinder, til Belønning for udmærkede Fortjenester...» ifølge wikipedia.no.

Sven Mollekleiv fra Kjelsås, og president i Norges Røde Kors siden 2008 (før det generalsekretær i Røde Kors) har blitt utnevnt av Kongen til St. Olavs Orden – Ridder av 1. klasse, med den gjeve medaljen.

Mollekleiv mottok utmerkelsen «for sin samfunnsgavnlige innsats».

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

– Det er alltid veldig hyggelig å få anerkjennelse for at man har stått på, for ting man tror på. Denne utmerkelsen deler jeg med veldig mange som har vært med på arbeidet vi gjør. Det var en fantastisk dag på mandag, så mange kjente og flotte folk hadde samlet seg i Røde Kors-lokalene for å markere dette, sier en glad Mollekleiv til Nordre Aker Budstikke, som også ble 60 år på mandag.


Det er sprek 60-åring, som man ofte kan treffe joggende rundt, blant annet i nærmiljøet på Kjelsås.

LES OGSÅ: Presidenten fra Nordre Aker

Mange markerte

Mange var med å markere mandag, blant annet utenriksminister Børge Brende, Jonas Gahr Støre, tidligere generalsekretær i Norges Røde Kors Jan Egeland, kulturminister Torhild Widvey, ordfører Fabian Stang, Norges tidligere Røde Kors president Astrid Nøkleby Heiberg og flere fra forskjellige av Røde Kors mange lag og aktiviteter.

Urkrafta

– Urkrafta i Sven er frivilligheten. Med han går det rett på engasjementet. Han er født sånn og blir sånn mer og mer! Engasjementet hans vokser stadig, sa Jonas Gahr Støre, tidligere generalsekretær i Røde Kors, til rodekors.no.

Konfransier og venn av Mollkleiv, Dag Børge Akerø, oppsummerte hans engasjement slik til rodekors.no.


– Vi pleier å spille fotball klokka fire hver lørdag. En dag fortalte Sven at han hadde begynt på Røde Kors-møte på Gjøvik klokka ni, Lillehammer klokka elleve og Hamar klokka ett, for å rekke fotballtrening. Dette er jo helt utrolig og dette gjør han hele tida!

– Gir mye motivasjon og energi

Nå er Mollekleiv altså ridder, og det betyr mye.

– Blant annet gir jo dette mye motivasjon og masse energi til å fortsette jobben Røde Kors gjør rundt omkring. Det er jo den høyeste utmerkelsen man kan få for sivilt arbeid. Veldig, veldig hyggelig, sier Mollekleiv til Nordre Aker Budstikke.

– Bare å fortsette det gode arbeidet fremover nå, sier den nyslåtte ridderen.

Den Kongelige Norske St. Olavs Orden er en fortjenstorden innstiftet av kong Oscar I den 21. august 1847. Den er oppkalt etter Norges helgenkonge, Olav den hellige.


Ordenen tildeles som «belønning for utmerkede fortjenester av fedrelandet og menneskeheten».

Fikk besøk hjemme

For en tid tilbake var Nordre Aker Budstikke på besøk hjemme hos Sven Mollekleiv på Kjelsås. Han hadde nemlig fått besøk av noen lokale gutter, som hadde samlet inn penger til en god sak. Siden de visste selveste "sjefen" i Røde Kors bodde i nabolaget, ja da var det vel like greit å levere de innsamlede pengene rett på døra.

LES OGSÅ: Trenger bøssebærere til Krafttak mot kreft

– Flott initiativ

Røde Kors-presidenten ble svært glad for både besøket hjem i stua og pengene.

– Dette var et veldig flott initiativ, og så viktig at folk engasjerer seg - store og små. Engasjementet i denne saken betyr like mye som pengene. Viktig for andre å se at gutter som disse bryr seg, og bra for barn i Syria at barn i andre land tenker på de og engasjerer seg for de, sa Mollekleiv denne kvelden.

– Fortsett å gi

Det er første gangen noen har levert penger sånn direkte på døra, men veldig hyggelig. Men vil nok helst oppfordre tll at folk fortsetter å gi på "vanlig" måte, all informasjon ligger på nettsidene våre, oppfordret han.

LES OGSÅ: Tre år siden bystyret vedtok å slutte med veisalt. Her saltes det i Maridalen

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...