Nordre Aker Budstikke

Sykkelen ble stjålet, men så ringte politiet på døra

Flere ble glade da politiet banket på døra hjemme hos familien Wang på Kjelsås. Her sønnen Thorstein som fikk overta farens stjålne sykkel. Foto: PRIVAT

Dag Wang ble frastjålet den nye sykkelen sin for noen uker siden. Han trodde den var tapt. Men lørdag kom politiet på døra. Gjett hvor de hadde funnet sykkelen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.06.2016 kl 15:04

KJELSÅS: For noen uker siden forsvant sykkelen fra hjemmet til familien Wang. Den sto da utenfor huset.

– Det var jo ergelig, sykkelen var bare tre dager gammel, forteller Dag Wang.

Sykkelen kostet rundt 14.000 kroner, og forholdet ble anmeldt.

Så tok politiet kontakt for kort tid siden.

– De fortalte at de hadde sporet opp en sykkel på finn.no, som da var til salgs. Sykkelen så lik ut som den jeg hadde. Det var også flere bilder av sykkelen på finn.no. Det ble diskutert litt hvordan dette skulle gjøres, og politiet skulle sjekke litt videre, forteller Wang.

Lørdag kveld

Så kort tid etter, faktisk lørdag kveld, banket det på døren til familien Wang i Langsetveien på Kjelsås.

– Og der sto politiet med min sykkel. For en service! Jeg er veldig imponert over politiet. Jeg fikk jo inntrykk av at slike saker ikke har høyprioritet, hvis andre hastesaker og større saker dukker opp. Men likevel, at de tar seg tid når det er tid til overs, det er imponerende, synes Wang.

Flere lykkelige

Men, historien endte ikke bare lykkelig for Dag Wang. For etter at hans sykkel ble stjålet, kjøpte han seg en ny. Så da ble den gamle, som politiet sporet opp, gitt til sønnen Thorstein.

– Ja, han ble veldig glad han også, forteller Wang.

Sjekker alle kanaler

Overbetjent Stig Vasbø forteller at finn.no er et sted hvor det bør sjekkes.

– Vi sjekker i alle kanaler, men finn.no er et sted hvor det også legges ut stjålne gjenstander. Så vi sjekker der innimellom, forteller Vasbø.

Han fortsetter:

– Hyggelig at vi kan glede folk. De som jobbet med akkurat denne saken, har jobbet med denne problematikken lenge, sier Vassbø, som benytter anledningen til å oppfordre folk til å ta bilder av sykkelen.


– Ta bilde av sykkelen, men ikke minst også rammenummeret, eller noter det. Et rammenummer vil hjelpe oss veldig, i forhold til å spore opp eierne. Vi stopper jo ofte kriminelle på sykler også, som viser seg å være stjålet, forteller han.

Han vil ikke anbefale at private møter tyvene selv.

– Sporer man opp en stjålet gjenstand til salgs på finn.no, så vil jeg anbefale at det tas kontakt med politiet før eventuelle avtalte møter, sier Vasbø.

Veldig mange tyverier

Det har vært veldig mange sykkeltyverier i området som dekkes av Majorstuen politistasjon denne våren. Bare i mai ble det meldt om 120 tyverier i bydelene Ullern, Vestre Aker, Nordre Aker og litt av Frogner, skrev Akersposten.no på mandag.

Og sykkelhistoriene er mange i Nordre Aker. Familien Bjercke i Kjetils vei har en litt annen historie.

Byttet ut med sparkesykkel

– Vi har blitt frastjålet mange sykler. Senest for noen uker siden, og også i fjor. Siste hendelse skjedde, som i fjor, utenfor huset vårt i Kjetils vei. Da jeg kom ut om morgenen, så sto det en litt stor, type voksen, sparkesykkel utenfor huset vårt, forteller Linda Bjercke.

Hun fortsetter:

– Jeg stusset litt på hvorfor sparkesykkelen sto der. Så oppdaget jeg jo at sykkelen vår var forsvunnet. Så da har vel antageligvis tyven kommet på sparkesykkel, og byttet den ut med vår sykkel, sier Bjercke.

– Jeg har også snakket med folk som bor andre steder i området, som har våknet om natten av varebil som kjører sakte forbi husene, og nærmest støvsuger områder for sykler utenfor husene, fortsetter hun.

– Meld fra

Overfor Akersposten oppfordrer politiet publikum om å melde fra hvis de observerer ting som kan være av interesse for politiet.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...