Nordre Aker Budstikke

Venstre foreslår å gjeninnføre enveiskjøring og lage sykkelfelt her

Lettvintveien opp mot Grefsenveien. Foto: Kristin Tufte Haga

Venstre sentralt mener det er problemer i Lettvintveien, og at både sykkelfelt og enveiskjøring er løsningen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.04.2021 kl 09:49

GREFSEN: Venstre sentralt har kastet øynene på Lettvintveien på Grefsen, og mener det slett ikke er lett på den korte strekningen mellom Grefsenveien og Kjelsåsveien. Nå har partiet fremmet et privat forslag fra Hallstein Bjercke, Odd Einar Dørum og Ingeborg Briseid Kraft, for å gjøre det tryggere i veien for gående og syklende, og at veistrekningen igjen må bli enveiskjørt, slik den var tidligere.

Bystyrerepresentant og Oslo Venstre-leder Hallstein Bjercke sammen med varamedlem av Samferdsels- og miljøutvalget i bystyret, og tidligere lokalpolitiker i Nordre Aker, Ingeborg Briseid Kraft. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Smalt

I forslaget vises det til at Lettvintveien tidligere var enveiskjørt mellom Grefsenveien og Kjelsåsveien, fra nord til sør. Videre skriver Venstre at Lettvintveien er en smal og svært trafikkert vei, og at nevnte strekning må tilbakeføres til enveiskjøring slik det var før, også for å gi plass til sykkelfelt. Det står også at Lettvintveien opprinnelig var en enveiskjørt gate for trafikken fra nord til sør.

Bystyrerepresentant Odd Einar Dørum (V). Foto: Karl Andreas Kjelstrup

«Veiens bredde gjør at tungtransport og/eller busser som møtes må bruke fortauet for å kunne passere hverandre. De neste åtte årene vil Disen i tillegg bli riggplass og utkjøringsplass for masser fra den nye vannforsyningstunnelen. Det vil da bli en stor mengde tungtransport i området som i stor grad vil bruke Lettvintveien som transportvei. Dette vil forverre en allerede utrygg hverdag for de myke trafikantene.» skriver blant annet Venstre i det private forslaget.

Som en del av Stamnett-prosjektet til Vann- og avløpsetaten er både Disenjordet (Gransjordet) og Oset foreslått som uttakssted for den nye vanntunnelen mellom Oset og Disen. Vann- og avløpsetaten og Plan- og bygningsetaten anbefaler å bruke Oset, fremfor Disen, men det vil uansett bli en periode med anleggsvirksomhet på jordet. Les mer om forslaget:

Fremskynde sykkelfelt

I tillegg pekes det på at strekningen i Lettvintveien, mellom Grefsenveien og Kjelsåsveien, brukes av syklister som skal sydover fra Grefsen- og Kjelsåso-mrådet, til for eksempel Skeidbanen, Disen, Lofthus med videre. Og at det motsatt er syklister som kommer fra nevnte områder, samt fra nord og Årvoll-siden, som skal mot Storo. Forslaget viser også til at det blir kø i veien i rushtiden, og at det bør realiseres stykkelfelt på strekningen så snart som mulig, for å knytte sykkelveiløsning ned til Kjelsåsveien ned til Torshovdalen og mot Årvoll, for å skape et sammenhengende sykkelveinett.

Lettvintveien inn fra Kjelsåsveien. Foto: Kristin Tufte Haga (arkiv)

Det er tenkt at Lettvintveien og Kapellveien da skal håndtere trafikken i hver sin retning. I tillegg at bussruten endres slik at bussen kjører ulik trasé mellom Kjelsåsveien og Grefsenveien.

Det konkrete forslaget som ble levert i slutten av forrige måned, lyder:

  • Bystyret ber byrådet tilbakeføre Lettvintveien til enveiskjøring, slik at Lettvintveien og Kapellveien håndterer trafikken i hver sin retning.
  • Bystyret ber byrådet etablere toveis sykkelfelt i Lettvintveien fysisk atskilt fra kjørebanen, så raskt som mulig.


Lettvintveien mellom Grefsenveien og Kjelsåsveien.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...