Nordre Aker Budstikke

Synne er ikke mørkredd lenger! Se filmen hennes her

Som elev ved Westerdals fikk Synne i oppgave å lage en personlig dokumentar. Hun dro til skogs i tre dager, helt alene, med mobil og litt 3G. Se minidokumentaren her.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.10.2015 kl 14:54

GREFSEN/MARKA:Synne Haakenstuen (20) fra Grefsen er en kreativ sjel. Da hun, som andreårs elev ved Westerdals skole – bachelorgrad i Film og TV – fikk skoleoppgave om å lage en personlig dokumentar, dro hun alene til skogs i tre dager.

Så kunne hun jo kurere det å være mørkredd i samme slengen.

– Jeg tenkte at i hverdagen er jeg jo påvirket av veldig mye, og mye forskjellig. Ting som tar mye av min oppmerksomhet. Sitter på trikken, hører på musikk, surfer rundt på nettet og oppdaterer meg på sosiale medier. Jeg gjør alltid noe. Så kom jeg på ideen om å la alt dette bli igjen, pakke sekken og gå ut alene i skogen og naturen i tre dager, fortalte Synne til Nordre Aker Budstikke i forrige uke.

For noen kan det kanskje ikke virke som noe særlig spesielt å campe i Marka. Men for Synne, som verken er speider eller noen gang har vært spesielt opptatt av å ligge ute hverken i telt eller gapahuk, så er dette helt nytt.

– Jeg har aldri ligget i telt alene før, og hvertfall aldri alene i Marka i tre dager. Jeg liker jo å være skogen, men dette er jo et annerledes prosjekt. Egentlig har jeg jo ikke peiling på hva jeg går til. Jeg tenkte ikke så mye rundt dette. Bare at dette gjør jeg, pakket sekken og dro. Men hva skjer når det blir helt mørkt, og jeg sitter der alene ved teltet?


LES OGSÅ: Årets julegave til skifolket: Her er Oslos splitter nye skiløyper. Nå mangler bare minusgradene

Mørkredd

For for Synne var turen også en måte og terapi for å prøve å overvinne det å være mørkredd og alene i mørket.

Nordre Aker Budstikke har snakket med Synne etter at hun kom hjem. Hun forteller at det gikk greit å være alene i Marka i tre døgn.

– Det var slett ikke så skummelt som jeg trodde. Er jo ikke noe å være redd for, hørte bare fuglelyder om natten. Ikke andre dyr. Og møtte bare på noen få folk. Men jeg har sett så mye flott og forskjellig natur og farger, forteller Synne.

Mistet teltstengene

– Jeg er i hvert fall kurert for å være ute i mørket om natten alene. Tror faktisk det kan føles mer skummelt å være inne i et hus, alene når det er mørkt. Ute i naturen var ikke noe skremmende, sier Synne.


Som prøvde å fiske underveis, men det gikk heller dårlig. Heldigvis hadde hun boksmat i sekken sammen med kaffen. Hun hadde også med telt, men klarte på et eller annet hvis å miste teltstengene fra sekken underveis.

– Da jeg oppdaget det, ble jeg ganske så fortvilet. Men fikk på et vis hengt teltet opp mellom noen trær. Men det var faktisk ganske kaldt om natten, i soveposen. Jeg hadde ullpledd over soveposen, og blant annet fire gensere og tre par sokker på meg gjennom natten, forteller Synne.

I tillegg gikk filmkameraet hun hadde med i stykker, så mobilen ble redningen.

LES OGSÅ: Under 50 prosent sjanse for at Lyn berger plassen

Filmen

For nå er det hele foreviget i en personlig minidokumentar, som du kan se til høyre på denne siden, eller øverst i saken om du leser på mobil.


– Det er virkelig utfordrende å være helt alene og lage film, for ingen kan jo holde kameraet. Så det ble en del løping frem og tilbake. Jeg er ganske fornøyd med filmen! Jeg fikk akkurat filmet nok til å lage en helhetlig dokumentar ihvertfall. Så håper jeg andre også synes at det ble et bra resultat!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...