Nordre Aker Budstikke

Syns du det er utfordrende å være fjortis-forelder?

INVITERER FORELDRE: Pia Fossum, miljøterapeut i bydel Nordre Aker, inviterer til uformelle foreldrekvelder der foreldre med barn og ungdom kan møtes og diskutere utfordringer. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Er du forelder og syns det er utfordrende å sette grenser, eller regulere bruken av sosiale medier?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.03.2015 kl 14:34

NORDRE AKER: Nå inviterer forebyggende barne- og ungdomsenhet i bydel Nordre Aker til foreldrekvelder der foreldre til barn fra 5. til 10. klasse, kan diskutere utfordringer ved å oppdra barn og ungdommer.

Vet du som forelder egentlig hva som rører seg i ungdomsmiljøene? Hva gjør barna dine på fritiden? Opplever du at ungdommen din har sosiale utfordringer, og hvordan takle overgang fra barneskolen til ungdomsskolen?

LES OGSÅ: Bekymrer i Nordre Aker: Sprittaxiene selger narkotika til ungdom

Grensesetting og sosiale nettverk

– Som miljøterapeuter er vi mye ute i miljøet og omgås mange barn og unge og vi ser at tematikk og utfordringer forandrer seg fra kull til kull. Det er ikke alltid lett å «stå i det». Derfor ønsker vi å kunne bistå og skape en arena hvor foreldre får diskutert på generelt grunnlag utfordringer de møter i en travel hverdag knyttet opp mot barn og unge, sier Pia Fossum, som er miljøterapeut i bydel Nordre Aker.

Hun forteller at tanken bak disse kveldene er å snakke om aktuelle temaer, hvor erfaringsutveksling er i hovedfokus. Det kan være temaer som grensesetting, nettbruk og sosiale medier, sosialt nettverk, fritid og liknende.


– Men også konkrete problemstillinger som foreldrene ønsker å prate om kan bli tatt opp, sier Fossum.

LES OGSÅ: Sterkt press på å være vellykket i Nordre Aker: Flere unge sliter psykisk

Disen, Grefsen, Kjelsås, Engebråten, Morellbakken og Nordberg

Hun understreker at tilbudet er ment som en uformell møteplass for foreldre som vil snakke med andre foreldre om utfordringer man møter på, og hvordan det er å ha barn i Nordre Aker.

– Vi invitere foreldre ved Disen, Grefsen, Kjelsås, Engebråten, Morellbakken og Nordberg skole. Møtene vil foregå i Trikkehallen i Midtoddveien 12 på Kjelsås, sier Fossum.

Foreløpig er det planlagt tre samlinger, siste torsdag i måneden.


Første er torsdag 26. mars kl. 18.00-19.30, med tema internett og sosiale medier. Deretter følger 23. april med tema grensesetting. 28. mai er fokus på sosiale utfordringer, og overgangen fra barneskolen til ungdomskolen.

– Vi i forebyggende barne- og ungdomsenhet ønsker å bistå foreldre, og kan også kontaktes for personlig drøfting av konkrete utfordringer, sier Fossum.

LES OGSÅ: Fem gutter pågrepet etter brann på Tåsen skole

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...