Nordre Aker Budstikke

Tagget t-banetog i trafikk

Et t-banetog ble tatt ut av trafikk her ved Sognsvann stasjon, etter å ha blitt tagget på Østhorn. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Toget ble tagget på vei til Sognsvann.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2018 kl 14:57

SOGNSVANN: Et t-banetog på vei til Sognsvann ble torsdag ettermiddag tagget ned mens det sto ved plattformen på Østhorn stasjon.

Toget skulle ha returnert fra Sognsvann klokken 14.18, men er tatt ut av trafikk. Avgangen er derfor innstilt. Den aktuelle avgangen ble satt inn i trafikk i retning Vestli fra Stortinget kl. 15.01, melder Sporveien.

Ikke så ofte

Denne formen for hærverk på t-banen er heldigvis ikke så utbredt lenger, opplyser Jan Rustad i Sporveien. Etter at overvåkningen av stasjonene med videokameraer ble trappet opp, har antallet hendelser gått ned.

– Det har betalt seg godt, sier Rustad.

Politianmeldes

Han har per nå ikke oversikt over om plattformen på Østhorn er videoovervåket, men dersom det finnes bilder av taggerne, og de kan identifiseres, vil hendelsen rutinemessig bli politianmeldt, opplyser han. Det er stort sett gutter som står bak tagging på t-banen.


– Hvis det ikke er kameraer på stasjonen, håper jeg de er fanget av kameraet på toget, som togføreren bruker for å se om alt er klart til å kjøre.

Toget skal nå kjøres til verksted for å vaskes.

– Vi erfarer at jo kortere tags er på toget, jo bedre er det. Det gir kred å se togene kjøre med disse, sier Rustad.

LES OGSÅ:

Skrekkopplevelse på plattformen: Mor og barn skled da de skulle gå inn på t-banen


Klager på Grefsenveien: Setter i gang strakstiltak

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...