Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Taket raste i bilbutikken som skal bli kontorbygg på syv etasjer

Onsdag raste taket på bygget som er i ferd med å rives i Vitaminveien 4. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Taket på den tidligere bilforretningen i Vitaminveien raste ned onsdag kveld. Bygget skal rives og erstattes med kontorer.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.09.2016 kl 13:09

STORO: Politiet tvitret like før klokken 20.30 onsdag kveld at deler av taket hadde rast ut på en byggplass, og at det var fare for ytterligere ras.

Det ble søkt etter personer på byggeplassen, men ikke funnet at noen hadde oppholdt seg der da raset gikk. Taket bestod av en stålkonstruksjon.

Taket bestpende av stål og bølgeblikk. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Vi kjenner ikke årsaken til at det har rast, men nå er vi snart ferdig med våre undersøkelser på stedet. Da vil de ansvarlige på stedet bruke gravemaskin og rive hele taket. Politiet og OBRE vil bli på stedet og kvalitetssikre arbeidet, sa operasjonsleder i oslopolitiet, Marita Aune, til Aftenposten.

Blir konorbygg og park

Taket som raste var på den tidligere Toyota- og Lexus-butikken i Vitaminveien 4. Bilforretningen er i ferd med å rives, og det er ifølge Plan- og bygningsetatens saksinnsyn søkt om oppføring av et kontorbygg på tomta.

Prosjektet er presentert slik i søknaden:

«Det søkes oppført et nytt kontorbygg i 7 etasjer og én underetasje, med næring i første etasje mot Vitaminveien. Tiltaket er delt inn i to bygningsvolumer som slutter seg rundet en delt glassgård. Hovedinngang for kontorbygget ligger mot Vitaminveien.

Det skal anlegges park og gangdrag i forbindelse med tiltaket. Dette foreslås i form av en allment tilgjengelig bydelspark syd for bygget, og grønne gangdrag på vest- og østside. Begge gangdragene knytter Vitaminveien mot den nye bydelsparken».

Rammetillatelsen for nybygget ble gitt i juli, men har ifølge PBE ennå ikke fått igangssettingstillatelse.

Eiendommen er regulert til hovedformål bebyggelse og anlegg – transformasjonsområde i «Kommuneplan 2015 – Oslo mot 2030», som ble vedtatt av bystyret høsten 2015. Eiendommen er videre regulert til underformål bolig/forretning/kontor.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...