Nordre Aker Budstikke

«Takleggeren» ødela først deler av taket på huset, før han tilbød seg å reparere det

Tore Haanshuus viser frem de ødelagte taksteinene. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

For mange tusen kroner. Men så var det ikke hvem som helst som bodde i huset heller.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.10.2017 kl 16:36

KJELSÅS: Tore Haanshuus (86) bor på Grefsen med kona. I siste utgave av menighetsbladet på Grefsen og Kjelsås, Talefoten, står det en notis der Tore advarer mot en mann som tidligere i høst ikke bare prøvde å tilegne seg en svart jobb på taket til Tore – men som i tillegg først ødela deler av taket.

Nordre Aker Budstikke tok en tur innom Tore og kona.

– Hva var det egentlig som skjedde?

– Jeg var ute i hagen, og så kom en mann inn på eiendommen her. Han var norsk, og så helt i orden ut. Han viste raskt også frem en slags legitimasjon, eller kort, om hvem han var, eller skulle vært. Men jeg ser dårlig, så jeg fikk ikke med meg hva som sto der, forteller Tore.

Sa han jobbet på annet tak

Tore fortsetter:


– Mannen, som kanskje var i tidlig 30-åra, fortalte at han hadde jobbet på et tak i nærheten. Og med den utsikten han hadde fra det taket, så hadde han sett at vi trengte takreparasjon. Jeg tenkte jo først at ja, vi kunne jo kanskje trenge en reparasjon da? Han sa i tillegg at en liten sjekk ikke skulle koste oss ett eneste øre!

Den frekke «takleggeren» mente å ha sett - fra jobb på annet tak i nærheten - at huset trengte en takreparasjon. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Tore forteller videre at mannen tilbød seg å gå opp på taket, for en nærmere titt.

– Han var veldig på, og tok stigen ned fra ytterveggen her. Satt den opp langs veggen, og kom seg opp på taket. Jeg hørte at han banket noe der oppe. Så kastet han ned ødelagte takstein for å underbygge at det det var på tide å gjøre noe. I ettertid så jeg jo at dette var ferske skader på steinene. Disse taksteinene hadde mannen ødelagt selv, ifølge Tore.

Ikke hvem som helst som bodde i huset

Og så er det kanskje på tide nå, å fortelle at den frekke «takleggeren» nok valgte seg feil hus og feil folk, denne dagen. For Tore har nemlig vært politiførstebetjent, og etterforsket mange saker, i mange år.


Innrammet på veggen henger også hyllest av Tores nesten 35 års innsats i politiet:

«Hans iherdighet i etterforskningsarbeidet er legendarisk, hans sannhetssøken er kompromissløs og hans ubestikkelige rettlinjethet tjener oss til eksempel!»

Fra da Tore gikk inn i pensjonistenes rekker, i 1987.

Men takreparasjonshistorien er ikke slutt ennå.

Fikk dårlig tid

Tore fortsetter å fortelle.


– Mannen rakk å tilby en pris for å reparere taket, som han da selv hadde ødelagt taksteiner på. For 68.000 kroner skulle han fikse taket. Jeg sa at det var jo litt av en pris! Han ga umiddelbart en rabatt på 8000 kroner. Dette må være momsbelagt, spurte jeg litt strengt. Da fikk mannen veldig dårlig tid og forsvant ut av eiendommen, forteller den pensjonerte politimannen.

Som håper at andre nå ikke lar seg lure av den frekke «takleggeren».

– Jeg gikk etter han ut på veien for å se om jeg kunne notere meg noe bilnummer, men bilen var nok lurt parkert et stykke unna inngangen til hagen her. Jeg har også sjekket ut om han virkelig kunne ha jobbet på taket til hus som har utsikt til vårt tak, siden han sa det var slik han hadde sett av vi trengte en reparasjon, men det har jeg funnet ut av at ikke har skjedd.

– Og hva skjedde med taket?

– Heldigvis har ett av barnebarna nå fikset det, kan Tore fortelle.


– Men har den pensjonerte politimannen anmeldt forholdet?

Nei, og Tore ramser opp fra straffeloven og konkluderer med at det jo ikke kom så langt at det ble begått noe lovbrudd. Tja, bortsett fra hærverk på taket av huset da.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...