Nordre Aker Budstikke

Tåsen danser med Ullevål

Markerte Dansens dag 29. april.

DANSENSDAG: Høye hopp, kule moves og mye moro på Tåsen skole i dag. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Bydel Nordre Akers egen lokale kulturelle skolesekk arrangerte Dansens Dag på Tåsen skole, som igjen bød opp Ullevålselevene på dans.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.04.2015 kl 21:27

TÅSEN: Sola skinner og instruktør Lovelle Gonzales fra Dance Off, er godt i gang med å terpe med elevene. De siste trinnene skal på plass før resten av elever, lærere og noen foreldre, skal få se kule moves og glade barn.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Lokal skolesekk

Bydel Nordre Aker har sin egen lokale kulturelle skolesekk. Som blant annet arrangerer Dansens Dag, i bydelen. I år var det Tåsen skole som dro det hele i gang, med Ullevålselever på besøk. Alle fra sjettetrinn.

SE STOR BILDESERIE FRA DANSENS DAG PÅ TÅSEN OG VIDEO TIL HØYRE FOR SAKEN

Les også: Tidligere politileder Hanne Kristin Rohde; Jeg skulle få kjørt meg langt forbi min daglige tålegrense.


Så blir klokka 12, og tribunen er full, publikum er klare, Gonzales er klar, og sjettetrinnselevene fra de to skolene står også klare.

Ekstranummer

Kjempefin og kul dans ble det, brede glis og mye gøy, til stor applaus fra publikum. Så det ble faktisk tid til et ekstranummer også.

Tiril Brennhovd og Elise Refsnes Hasselknippe (Tåsen) forteller at elevene har lært mye på kort tid.

Les også: Jentene feirer i Crashpad 2015

– Til sammen har vi lært dans i to og en halv time. Litt i går og resten i dag. Men han (journ. anm. Gonzales) var flink til å lære bort. Dette var kjempegøy, og vi synes det gikk bra, sier de to jentene.


Les også: Ingen vasket vinduene i nabolaget

Eget fag?

Som faktisk synes dans burde vært på timeplanen.

– Hvorfor ikke som eget fag? foreslår Tiril og Elise, og forteller at de har danset litt tidligere, så kanskje det var lettere for noen av jentene enn for gutta.

Men Oscar Meisingset og Daniel Lorentzen-Styr synes ikke det var så verst vanskelig.

Bra trener

– Men litt var det jo. Men bra trener. Han sa på forhånd at han kom til å bli strengere, jo bedre vi ble, forteller Oskar.


Han legger til.

– Men det kuleste var egentlig triksene til slutt!

Daniel synes egentlig hele greia var kult.

– Jeg synes ikke trinnene var spesielt vanskelige, legger han til.

Kanskje noe å bruke når dere skal danse med jentene en annen gang?


– Nix, kommer ikke på tale, er gutta enige om.

Mer dans?

– Var jo greit dette, men ikke noe sånn fast!

Mer om den lokale skolesekken

Kulturenheten i Bydel Nordre Aker administrerer i dag prosjektet som i dag er et lokalt tilbud til samtlige barneskoler. Musikk på 2. trinn, visuell kunst på 4. eller 5. trinn og dans på 6. trinn. Prosjektet har hatt ulike økonomiske modeller men er i dag hovedfinansiert av bydelen i tillegg til en egenandel fra skolene og et tilskudd fra Utdanningsetaten.

Tilbudene i Den lokale kulturelle skolesekken har fokus på deltakelse fra elevene, og at de selv er med på å skape noe. Elever på 2. trinn får mini- instrument undervisning av instruktører fra Oslo Musikk- og Kulturskole, elever på 4. og 5. trinn (valgfritt) skaper visuell kunst i samarbeid med lokale kunstnere og elever på 6. trinn får tilbud om dans og deltakelse på Dansens Dag i samarbeid med Dance Off som er lokalisert i bydelen.

I tillegg har bydelen en abonnementsordning med Teknisk Museum der samtlige elever (også ungdomstrinnet) har gratis inngang hele året samt en gratis omvisning.

Alt ifølge Nordre Aker Bydel.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...