Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Tennisklubben fyrer løs mot Plan- og bygningsetaten

Grefsen Tennisklubb klager på avslaget fra etaten

Grefsen Tennisklubb fikk avslag på sin søknad om å bygge hall på Disenjordet. Arkitekt Eva Paulshus mener avslaget er både oppsiktsvekkende og beklagelig.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.09.2014 kl 16:49

GREFSEN/DISEN: Grefsen Tennisklubb ønsker å sette opp hall over de nederste utendørsbanene på Disenjordet. Området er per i dag regulert til «park». Derfor kreves blant annet dispensasjon for å kunne sette opp permanent hall på Disenjordet. Denne dispensasjonssøknaden har etaten avslått.

"Etablering av permanent tennishall i vesentlig grad vil tilsidesette hensynet bak reguleringsformålet om å avsette areal til grønnstruktur og rekreasjon. Tiltaket innebærer etter Plan- og bygningsetatens skjønn en vesentlig fortetting, privatisering, og svekkelse av parkens bruksverdi som grøntområde og arena for utendørs opphold og rekreasjon. Søknad om dispensasjon avslås derfor." skriver blant annet Plan- og bygningsetaten i avslaget.

I klagen på avslaget fyrer arkitekt Eva Paulshus, på vegne av tiltakshaver Grefsen Tennisklubb, mot etaten.

- Bør sette pris på private initiativ

- Idrettsanlegg initiert og bygd av det offentlige i bydelen er mangelvare, og dermed bør man sette pris på private initiativ som søker å bygge anlegg tilgjengelige for allmenheten, skriver blant annet arkitekt Eva Paulshus i klagen, på vegne av tiltakshaver Grefsen Tennisklubb.

Les også: Fjernet leir ved Maridalsvannet

I dispensasjonsavslaget kommer det frem at etaten blant annet vurderer fordelene ved å gi dispensasjon, som «ikke klart større enn ulempene», og at tiltaket «... i svært liten grad kan sies å medføre fordeler som vil komme allmennheten til gode.»

Tennisklubben og arkitekten svarer at de opplever det som både «oppsiktsvekkende og beklagelig» at etaten vurderer et bedret tennistilbud i regi av tennisklubben som ikke en særlig fordel for allmenheten.

- Å mene at slik virksomhet ikke er til særlig fordel for allmenheten er stikk i strid med all offisiell politikk fra både byråd og bystyre i Oslo kommune. Å møte slike holdninger i en sentral offentlig etat er skuffende, skriver arkitekten.

- Vi vil gjøre PBE oppmerksom på at det ikke finnes noe tilgjengelig offentlig eid helårs tennisanlegg i Oslo... Når en medlemsdrevet og åpen klubb som GTK (journ. anm. Grefsen Tennisklubb) og andre selv klarer å etablere, finansiere og drifte idrettsanlegg som Oslo kommune trenger, synes vi PBE bør bedømme det like positivt som et vanlig kommunalt anlegg. Kanskje til og med ekstra positivt siden klubben sparer kommunen for store kostnader, står det videre i klagen.

Les også: Privatbilister tar snarveien gjennom kirkegården

- Direkte villedende

I tillegg viser arkitekten til politiske føringer for breddeidrettsanlegg, og at det allerede er gitt tillatelse til å sette opp bobler over de øverste banene, som er høyere enn den planlagte nye hallen.

I dispensasjonsavslaget står det også at etaten å har «...sterkt frarådet tiltakshaver fra å søke dispensasjon...».

- Dette samsvarer ikke med vår oppfattelse av hverken selve forhåndskonferansen eller referatet..... PBE oppleves som svært lite forutsigbare gjennom deres argumentasjon i avslaget ang regulering og for andre gang i denne saken direkte villedende, ifølge Paulshus.

Arkitekten har også vedlagt klagen sol- og skyggediagrammer - med tanke på berørte naboer ved nye hall på Disenjordet.

I saksinnsyn i kommunens nettsider kan leses hele avslaget og klagen.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...